29 februari 2008

Teaterapa



I somras träffade vi Fru Åsnehuvud i Italien. Och nu är hon tillbaka....

Många val blir det...

I köket kommer vi att ha en matt svart granitskiva. Nero assoluto pol. Vi har varit i valet och kvalet matt eller blank, men till slut kom vi fram till matt. Så nu kommer det att bli högblanka vita luckor, blankt vitt kakel och den matta svarta bänkskivan.
Vi har hela tiden varit inne på fyrkantig diskho. Så nu har vi bestämt oss för den här.
Nu är det packning och fredagsmys som gäller. Semestern väntar!

28 februari 2008

Febril verksamhet

Idag var det febril verksamhet i huset när vi kom dit. Alla var verkligen på plats, snickaren, elektrikern, vvs-killen, fasad-killen och plåtslagaren. Johan har fått upp alla väggar på övervåningen och även halvväggen mot vardagsrummet.
Här har Malte hittat sitt rum. Och han har redan bestämt var han ska ha sitt lego.
Elektrikern Richard drog rör och skruvade dosor för glatta livet.

Så här ser huset ut just nu, men vem vet hur det ser ut när vi kommer hem frå Idre. Kanske är det puts på då. Vi hade ju även med oss killen från Moogio idag. Det blir så att man fäster markisen i takfoten. Troligtvis kommer vi att ha en solstyrd och vindstyrd markis, men vi ska ner till butiken och titta på de olika modellerna och färgproverna lite längre fram. Efter detta var vi uppe hos Patrik och gjorde klart vilken utebelysning och vilka spottar vi ska ha. I ryggåstaket i vardagsrummet kommer vi ha en skena och där i kommer vi sätta ca 4 lampor på var sida. I fönstersmygarna vid matplatsen och sovrummet nere blir det spottar, även taket i kök , hall och toaletter blir spottar. På toaletterna blir det fyrkantiga sådana.
Det här är utelampan Allan från Markslöjd. Patrik ska även titta över det här med larm. Det känns som en bra sak att ha.

27 februari 2008

Hektisk förmiddag

Imorgon kl 08 ska vi träffa killen från Moogio uppe vid huset. Han ska titta var man ska fästa markisen någonstans, i takfoten eller på väggen. Det verkar som om det är bäst i takfoten pga stabilitet osv. Efter det ska vi till Patrik ang elen. Vi måste visst göra klart lite saker nu eftersom vi åker bort 1 vecka på lördag. Sedan efter Patrik måste vi åka och handla den sista maten vi ska ha med till Idre. Även lite jobb väntar efter detta. Det är tuffa tider att bygga hus, jobba och åka på semester.

26 februari 2008

Köket

Vi har ju valt stilpaket rostfri på vitvarorna. Och det vi inte är riktigt nöjda med är induktionshällen. För runt om den är det en rostfri upphöjd ram som vi inte vill ha där. Det pga att om man har flera grytor igång samtidigt så kan man inte dra ut dem åt sidorna och ändå få kontakt med "plattan" som man måste ha. Så nu har vi bestämt att vi ska byta mot en annan modell. Den blir 80 cm bred , utan ram och med en varmhållningszon i mitten.
Mer info här.
Jag vet inte i hur många år vi har sagt att vi måste köpa en ny snygg kaffebryggare. Och nu har då Leif hittat kaffemaskinen. Så just nu lutar det åt att det kommer stå en sådan här högblank vit skönhet på vår granitskiva i köket framåt sommaren.
Både häll och kaffemaskinen kommer från Siemens.

25 februari 2008

Kärlek

Den här killen är underbar. Klicka här.

24 februari 2008

Party

Igår kväll hade vi stort kalas för gammelmorfar Kurt som fyllde 85 år. Alla var där moster, faster, morbror, farbror, kusin och kusinbarn. Vi blir många och det blir stimmigt, men vad det blir trevligt. God mat och trevligt sällskap är ju aldrig fel.

Under en närmsta veckan ska vi förbereda vår Idreresa. Allt ska tvättas, packas och skidor och pjäxor ska kollas upp. Kanske behövs det uppdateras något i garderoberna också. Men framför allt ska lite mat lagas här hemma innan. Wraps, pizzabullar och fiskgratäng är något som stog på vår lista. Vi har ju vanliga jobb som vi ska hinna med också. Men man hinner nog, så om en vecka susar vi ner för backen. Nu ska jag iallafall susa iväg till jobbet. Leif har redan åkt till sitt, Agnes är hos en kompis och Malte ska jag lämna hos min kusin. Tur att man har en stor och hjälpsam familj.

Anna & Joakim hoppas resan hem till Vessige gick bra!

21 februari 2008

Uppdatering

Idag har jag varit uppe vid huset för första gången på en vecka. Det första jag såg var att garaget var vitt med blåa prickar och hade garageport.


På detta sätter de nät och sedan putsas det. Inne i huset fanns det nu en otäck (iaf när Malte var med)trappa upp till ovanvåningen. Så nu har Malte och jag gått på golvet där uppe. Vi har kollat in var Malte har sitt rum, Agnes sitt och mamma och pappa sitt.


Malte passade på att hjälpa Johan att städa lite också. I eftermiddag har vi varit och firat gammelmorfar Kurt som fyller 85 år idag. HIPP HIPP HURRA!! Men det stora kalaset blir på lördag så då får vi damma av partyskorna.

20 februari 2008

Uteplats

När vi var uppe vid huset häromdagen slog det oss att det kommer bli riktigt soligt (hoppas vi) på baksidan utanför matplatsen. Så tankarna går nu åt att det kanske behövs en markis där. Både för att hindra solen att skina rakt in och en solsyddad uteplats.Jag skulle kunna tänka mig en sådan här markis som är på bilden i någon grå nyans.
Sedan har vi ju då det här med utemöbler. I flera år har jag velat ha Grythyttans A2stolar och bord. Så nu ska de bara bli inhandlade (om jag får bestämma alltså). Tänk vilka härliga kvällar som kan tillbringas i de stolarna.
Bilder: moogio.se & svensson.se

19 februari 2008

Sällsynt

Den 29 februari är en sällsynt dag. Och den dagen uppmärksammas även de personer som fötts med en sällsynt diagnos. Det vill säga de som har omfattande och livslånga funktionshinder.
I vår familj är det moster Anna-Karin som har en sällsynt diagnos, något som kallas Apert syndrom. Det innebär en annorlunda skall- och ansiktsform och sammanväxta fingrar och tår. Hon bor själv, jobbar och har körkort och används periodvis flitigt som barnvakt. Det är min moster Anna-Karin eller hur mamma? som Malte säger. Läs gärna.här och skriv på deras namninsamling.

15 februari 2008

Kakel

Ja, då är ju frågan hur toaletterna ska kakelsättas? Man vill ju inte att de ska vara för lika, men man kan ju inte sätta upp blått kakel bara för att de ska bli olika. Hursomhelst, idag var vi i kakelbutiken och tittade, och där finns ju verkligen mycket att titta på. Men vi hade tur att träffade på Magnus där och fick hjälp och synpunkter till våra val. Innerst inne visste vi ju vad vi ville ha så det är ju bäst att följa känslan.
Där uppe blir det stora (30*40) vita matta på väggarna och på golvet stora(30*60)bruna. Sedan blir det mosaikliknande platta i en pelare bakom duschblandaren och golvet i duschen.
Där nere blir det avlånga(osäker på storlek) vita matta på väggarna och stora mörkgrå på golv och i bastun. I hallen, uterummet och i tvättstugan blir det en mellangrå skifferliknande platta. I hallen och uterummet 30*60 och i tvättstugan 30*30. Som ni ser så blir det rätt lika ändå, men det blir fint och stilrent. I köket kom vi fram till att det blir finast med rektangulära vita blanka. Vi ska ju ha högblanka vita luckor och matt svart granitskiva. Annars idag har vi varit och badat med kompisar i eftermiddag och ätit hemgjord pizza ikväll. Nu "På spåret".

14 februari 2008

Alla hjärtans dag


Idag blev barnen och jag bjudna på lunch på stan av mormor och morfar. Allt för att det är sportlov och alla hjärtans dag. Tack mormor och morfar. Annars är det ju inte så mycket till sportlov, inga skidor iallafall. Imorgon ska Leif vara ledig också så då blir det en tur till Sävsjö och bada. Som Agnes sa innan: Ska hela familjen vara ledig och göra något kul. Leif och jag måste nog ta en tur till kakelbutiken också. Vi känner att vi inte ligger riktigt i fas där. Men det försöker vi nog göra utan barn, känns som att det inte är något kul för hela familjen.

13 februari 2008

Fönster



Nu i eftermiddag när vi kom upp till huset så kändes det verkligen helt rätt. Fönstrerna gör att huset blir något alldeles extra. Det blir så ljust i vårt hus och det märkte man ju allra helst idag när solen sken.
Vad tror ni, blir det några sköna kvällar med ett glas vin på balkongen i sommar?
Nu ikväll är det stora degar kvällen här. Ljummen play-doo deg det är grejer det!

12 februari 2008

Räkningar

Det finns ju saker som inte är så kul med att bygga hus. Och det är ju dessa kuvert med räkningar som dimper ner i brevlådan. En del med inte fullt så mycket siffror och andra med otroligt mycket siffror. Som idag fick vi räkning av firman som röjt och förberett tomten innan huset kom. Det kändes inte jättekul, för det är ju inget man ser direkt. Plus att det var en med mycket siffror.
Annars idag har vi varit uppe vid huset och tittat. Malte har bestämt att han ska bli snickare och bygga hus när han blir stor. Så då passar det ju med besök hos Johan och huset. Johan håller på för fullt utvändigt. Imorgon ska han sätta upp fönsterpartierna i vardagsrummet. Och de som ska fixa fasaden vill visst snart komma intill.
Nu i eftermiddag har vi haft kompisar till Malte här på fika. 2 st med mammor och syskon + att Agnes hade en kompis också. Det blev livat värre en stund vill jag lova,men nu lägrar sig lugnet i huset igen.

11 februari 2008

Fårskinn


När vi köpte vårt gamla hus fick vi av min farmor 2 små fina emmafåtöljer. De var mörkt rosa och medaljong tyg, och så ser de fortfarande ut ska tilläggas. Vi har varit på väg att klä om dem sedan vi fick dem men aldrig kommit till skott. Nu var ju då frågan, var i nya huset passar farmors fåtöjler in? Svar, ingenstans, om de är rosa med medaljonger, men kanske omklädda i grått fårskinn. Och så blir det. En av fåtöljerna till att börja med, soffan vi ska ha kommer gå i grått så det blir bra ihop. Den andra lilla fåtöljen får vi ställa undan så länge.


bild: gotlandslamm.se

10 februari 2008

Helgnöje ?

I den här familjen har tyvärr föräldrarna jobb som innebär att man jobbar helger då och då. Så har det varit denna helg, och då har vi ju lite pyssel med barnvakt.Igår var det moster Ako som fick rycka in och idag farmor. När jobbet var färdigt igår gick hela familjen och tittade till huset. Agnes tog fram cykeln(i februari!) och cyklade dit. När man står inne i huset och tittar nu känns det som man står i en stor byggsats. Hur katten ska han få ihop allt så vi kan flytta in i mitten av maj? För mig verkar det helt omöjligt!
Sen på kvällen var vi bjudna till kompisar för att titta på melodifestivalen och planera matsedel inför den kommande skidresan till Idre. Det är 5:e året vi åker på skidresa ihop väldigt trevligt och efterlängtat varje år. I år kanske extra mycket pga den dåliga snömängden här hemma och att i år är första året som hela familjen ska kasta sig ut i backen på en gång. Malte har nämligen premiär på slalomskidorna i år.
Imorgon är det jobb igen, men sedan har barnen och jag sportlov resten av veckan. SKÖNT!

7 februari 2008

Mera bilder


Nu efter skolan var vi uppe och kollade över huset. Vår snickare Johan höll på att montera ner byggställningarna, så till det som är kvar utvändigt räcker det väl med stege antar jag.


Agnes och Malte ville ju gärna gå in och se hur det ser ut invändigt. Så här står de där diskbänken kommer vara......
och här testar de känslan i uterummet.
Här står vi i vardagsrummet och tittar upp mot barnens rum.
Det kommer verkligen att bli bra, de gråa takpannorna och den vita putsen.Agnes sa innan vi åkte hem igen: Kan det inte bli maj snart, fast det känns nästan som vi bor här allaredan. Jag vet inte om jag har den känslan riktigt än, men det är klart att man längtar ju ordentligt mycket efter att få flytta in.

6 februari 2008

Dåligt


Vi har varit lite dåliga på att lägga upp bilder på vårt bygge. Vi har jobbat sent och inte kommit hem förrän det blivit mörkt. Men takfönstrerna och pannorna är på plats har jag hört. Imorgon är jag ledig, så då ska Malte och jag åka upp och ta lite kort igen. Nu är det verkligen kul att åka och se alla framsteg som blir mellan gångerna.

4 februari 2008

Semester

Två sommrar i rad har vi semestrat i Italien. Vi har åkt med vår husvagn och på så vis kunnat ta långsemester i Europa. Kasta snöboll på Kaprun i ca 30 graders värme smäller ju ganska högt i en 6 årings värld bland annat. Men framförallt har resorna varit fulla av matupplevelser. Restaurang besök eller att handla och laga sin egen mat. Men i år blir det ingen Italienresa, så därför värmde extra mycket idag när Paolo Robertos "Mina fastrars mat" damp ner i brevlådan. Så till kvällsmat idag blev det pasta al forno. Det kommer bli många middagar vi får "tacka Paolo för maten" framöver.

3 februari 2008

Malmö

I helgen har Leif och jag varit i Malmö ihop med ett par vänner. Lördagen strosade vi runt i Malmö. På kvällen var vi och åt en underbart god avsmakningsmeny på restaurangen Lemongrass. Det var verkligen en smakupplevelse. Idag åkte vi naturligtvis ut till Myresjöhus visningshus i Bunkeflo. Till saken hör att Patrik som var med oss ska göra det elektriska i vårt hus, så vi kollade in lite hur vi skall göra med lampor, spottar och kontakter. Vi har ju varit i visningshuset i Göteborg och haft lite svårt att tänka om hur vårt hus ska bli eftersom det blir spegelvänt. Men idag föll verkligen alla bitar på plats. Vi kommer att få ett kanonhus.


Känns som det är ganska länge tills vårt hus blir klart. Här står jag mellan köket och uterummet. Tack Patrik och Karin för en trevlig helg, vi får väl se om det blir Rom nästa vår.