31 mars 2008

Väntans tider

Idag för 3 år sedan åkte Leif och jag in till BB. Då trodde vi att innan dagen var slut skulle vi hålla i vår lille bebis. Men det ville inte lille bebisen. Han hade inte bråttom, utan ville stanna där inne i värmen. Den 1 april fick förlossningen sättas igång och ut kom han vid 19.30 på kvällen. Vårt lilla aprilskämt. Men den 31 mars föddes Maltes kompis Alfred på samma BB. Grattis Alfred! Just vid detta tillfälle kände inte vi föräldrar varandra. Men 2 år senare började papporna jobba ihop. Så nu träffas vi ofta och småkillarna trivs jättebra ihop (ja, de stora killarna också).

Här är killarna en regnig helg på Öland i somras

30 mars 2008

Kalas

Nu har lugnet lagt sig och det är färdig kalasat för den här gången. Av mormor och morfar fick Malte den här fina grävskopan, som kommer att bli till stor hjälp i vår trädgård (läs:grustag) längre fram i vår.Det var ljus och ballonger och många fler paket.Vi bjöd på getost fylld kyckling med varm pastasallad och chockladtårta med hallon och jordgubbar. Nu får vi vila oss från kalas tills den stora prövningen kommer nämligen: BARNKALASET.

29 mars 2008

Tårta

Den här fina tårtan håller jag nu på att baka till Maltes 3 årskalas imorgon. Jag tror väl inte att min kommer bli riktigt lika fin, men man kan ju alltid hoppas. Innan idag har vi varit ute och tittat på tapeter, men med Malte springande runt i butiken var det ingen lätt match. Så vi gav oss. Hur som helst fanns inte de tapeterna vi har kollat lite på innan iaf. Så vi får ta nya tag en annan dag. Själva, utan barn tror jag

28 mars 2008

Bebis

Idag har vi varit och hälsat på en kompis som fått en liten bebis. Det är något alldeles speciellt att hålla i de där små liven, men nej tack inga fler för mig. Hur goa de än är. Agnes tyckte det var extra mysigt och Malte kittlade den lilla och var som vanligt en liten huligan, inget mys här inte. Naturligtvis ska man ha med sig paket när man hälsar på, så den här söta elefanten hade vi med oss till lilla E.

Ikväll blir det hemlagad pizza och tvsoffan. Imorgon tapetjakt och förbereda inför Maltes kalas på söndag.

27 mars 2008

Skön musik i köket.


Den här snygga radion ska ha sin givna plats i köket på Hermelinstigen. Leif kom hem och hade vunnit den i en tävling på jobbet. Ibland har man tur!!

Tapeter

Vi ska ju ha målat i hela huset utan i sovrummen. Och det här med tapeter tycker jag är jättesvårt. Agnes har talat om att hon vill ha blå tapeter(vi har redan avverkat rosa och svart). Så det här kanske är ett alternativ tillsammans med några vita väggar. Till tjejer tycker jag att det finns ganska mycket att välja på, blommor, mönstrat och mycket färg. Men det är värre till pojkar. Jag hittade för något år sedan en fin tapet med cowboys som jag tänkte skulle passa nu, men då tillverkas ju inte den längre. Då blev det helt plötsligt jättejobbigt. Men här kommer ett alternativ: Den här tapeten går åt grönt och helikoptrarna är också gröna och lite blanka. I extra rummet där nere skulle någon av de här två passa:
I vårt sovrum vet jag inte alls vad jag vill. Retromönster, blommor, neutrala färger eller färgstarkt? På lördag är vi lediga både Leif och jag, så då får vi nog åka och titta oss omkring bland tapeterna. Om det inte fortsätter att vara kallt, för då pratade vi med Agnes och Malte om att plocka fram skidorna och åka i någon backe i närheten. Tapetbilderna är hämtade från: Björklund & Wingqvist och Engelska tapetmagasinet

26 mars 2008

Köket på plats

Idag har stommarna till köket kommit upp, även träskivan på tungan i köket. Jag har kanske inte skrivit något om den. Men vi ska ha en träskiva i sucupira, ett hårt mörkt träslag. Trä istället för granit, för att detta kommer vara en matplats och bord mera än arbetsbänk , då känns det som granit är för hårt.


Det man undrar nu när man står i köket är: Hur ska jag få plats med alla saker? Jag får nog rensa rätt hårt när kartongerna ska packas upp. De nya fönsterbänkarna var hämtade och låg ute i garaget. Många kartonger golv stog placerat lite här och var. Vi ska ju ha ek parkett överallt, utan i hallen och uterummet.
Målaren var också på plats idag, kan ju tala om att han har lite spackling framför sig.

25 mars 2008

24 mars 2008

Köksval

Nu när huset och framför allt rummen börjat ta form, så börjar man tänka över alla val man gjort. Var det rätt att välja det eller skulle vi valt det? Ja ni vet. Hur som helst, fläkten i köket var ett av de snabba valen. Leif som är gammal kock blev helt såld efter att ha sett den här fläkten. Sedan fanns inga alternativ kan man lugnt påstå. Thermex Vertical-Line 860. Just den här fläkten ska passa extra bra när man har hus med öppen planlösning sägs det. Och det blir ju snyggt också.

De här espressokopparna önskar jag mig i födelsedagspresent. Filippa K´s Shade.

23 mars 2008

Sommarstugan

Det här är stugan som mormor och morfar bor i under tiden vi lånar deras hus. Det är inte jättestort, men det har ju visat sig att man kan bo där även vintertid. Det finns en stor inglasad och isolerad altan som man värmer upp snabbt med gasolvärmare och på så vis får man ett extra rum när vi är många.

21 mars 2008

På begäran

Eftersom vi ska ha bastu så har vi ju fått ändra en del. Mindre tvättstuga och mindre gästrum/kontor. Lumigarderoben i gästrummet har fått flytta ut i hallen, där väggen innanför dörren är flyttad en bit.
Tyvärr foto av ritningen

Låååångfredag

Idag har jag jobbat, så Leif har satt rubriken till det här inlägget. Vi har precis varit uppe och tittat och mätt lite i huset. Matbordet får plats utan tvekan, även 5 meter långt. Ett vitrinskåp av något slag skulle också kunna få plats. Men tyvärr är vår sänggavel för hög, så vi kanske får ta lite hjälp av farbror inredningssnickaren för att få den lite lägre (om det går). Vi har ju faktiskt bara haft den ett år och gillar den.
Hall och kök.
Malte provsitter platsen där soffan i allrummet ska vara. Jag kan ju tala om att hans svarta kläder numera är vita av gipsdamm.
En liten hälsning. Tack Johan, nu får jag dåligt samvete för vi är så fåniga och inte vill ha marmor fönsterbrädor. Med den här fina bilden önskar vi GLAD PÅSK!

20 mars 2008

Huset idag

Nu är det gips uppe i hela huset. På tisdag efter påsk kommer målaren och börjar spackla. Men jag upptäckte en stor miss idag. Vi har beställt fönserbänkar i ek, men det var skivor i marmor istället. Och duktig som han är Johan, hade han ju fått dem på plats i alla fönster. Tanken fanns att strunta i det och låta det vara marmorskivor. Men, nää vi tycker ju inte det är snyggt. Nu löser det sig, Johan får ta bort alla skivorna och nya i ek kommer inom en snar framtid. Tyvärr mycket extra jobb pga ett missat X. Det inbyggda skorstensröret mellan barnens rum.
Duschen på övervåningen.
Väggen och skjutdörren i uterummet. Panelen ska målas vit.
Ett skåp till vårt kök som står på plats i garaget.

18 mars 2008

Bakdag


Det här är vad det blev av bakdagen. Muffins, drömmar och hallongrottor.

Födelsedagsmånad


April är födelsedagsmånad hos oss. Den 1 april fyller Malte 3 år, och någon vecka senare är det min tur. Så nu blir det kalas. Man bara önskade att vårt hus varit klart så vi kunde vara där. Men det blir ju bra här hos mormor och morfar. När Agnes fyller år i juni blir det iallafall kalas på Hermelinstigen. På torsdag är det påskfest på dagis med maskerad. Så här ska Malte se ut. Dräkten har han lånat av sin kompis Alfred. Idag mår Agnes bättre, så jag har lovat att vi ska ha bakdag. Vi får väl se ur länge barnen hänger i, det slutar nog med att jag står där själv och trälar.

bild: A piece of cake Leila Lindholm

17 mars 2008

Tillägg till önskelistan.....


Jag gillar verkligen Odd Molly´s kläder. Så den här jackan kan jag se mig själv i under våren.

VAB

Idag ringde fröken från skolan till jobbet och sa att Agnes hade kräkts. Bara att åka hem med andra ord. Så nu ligger en något blek liten höna i soffan och tittar på Pippi Långstrump.

På morgonen idag var Leif uppe i huset med Patrik, för att göra klart om vi ska ha några hängande lampor över "bartungan" i köket. Men de kom överens om att det blir snyggast utan. Det blir ju spottar i taket så det skulle bli konstigt med lampor också. Troligtvis kommer målaren och börjar med sitt jobb nästa vecka, så nu är det hög tid att börja se sig omkring i tapetdjungeln. Hela nedre våningen(ej extra rummet), trappan upp och allrummet uppe ska vi ha målat. Jag gillade den vita färgen som det var målat med i visningshuset i Malmö. Så det är ju himla bra att Anette (Vi bygger hus) har "receptet" på just den färgen upplagd på sin blogg. Tack Anette! I sovrummen blir det tapeter. Nu ska jag gå och ta hand om sjuklingen och hennes bror.

16 mars 2008

Söndagsnöje

Möbelletandet i Jönköping gick bra. Nu är vi nog helt på det klara med vad vi ska ha. Soffbordet var riktig fint och vi tror att det kommer funka bra både höjdmässigt och till soffan.Mio har man några veckor framåt kampanj vid köp av matgrupper. Så egentligen är det väl bäst att passa på. Vi har ju sett bord och stolar vi vill ha, här.


När vi kom hem i eftermiddag tog vi ut cyklarna en stund. Malte har ju cyklat trehjuling innan, men idag tog vi fram Agnes gamla cyckel för att prova. Man kan väl saga att det gick ganska bra. Några tramptag framåt och så tvärstop, men övning ger färdighet heter det ju.

Hero

Jag tycker att det var rätt låt som vann igår. Hon är proffsig på scenen Charlotte Perelli. Inte dåligt att vinna de båda gångerna man ställer upp. Förra året tyckte jag också att rätt låt vann. Och Maia Hirasawa gjorde verkligen den låten rättvisa igår kväll.Nu väntar frukost och sedan en tur till Jönköping och möbelaffärerna.

Jag har inte sett Filippa K´s espressokoppar i verkliga livet, så om orken och modet i övriga familjen finns, så vill jag passa på att kolla in dessa. Vi har nämligen kaffekopparna grå blomma i samma serie så det skulle ju passa bra med espressokopparna till. Ännu en önskan till födelsedagen kanske.

15 mars 2008

Inne dag

Idag får vi hålla oss inne ,tyvärr. Anledningen är att vi inatt vaknade av att Malte kräktes. Han verkar idag helt okej, men vi får ta det säkra före det osäkra och hålla oss hemma. Barnen sitter skönt i soffan och tittar på film medan mamma drar runt med dammsugaren. Ikväll sitter vi bänkade framför melodifestivalen. Vi hejar nog lite olika i familjen, men det här är Agnes favorit.

14 mars 2008

Äntligen fredag

Ikväll ordnar Leif maten. Take away sushi från Jönköping. Smidigt eller hur? Men när barnen och jag ändå var och handlade fredagsmys slank det ner lite ingredienser till en smaskig dessert. En klassiker hemma hos oss, Vit chokladmousse med färska jordgubbar. Så med det här önskar vi trevlig fredag!

13 mars 2008

Tack för maten



I vår familj tackar vi ofta Leila för maten. Med det menar jag att vi gillar recepten hon har i sina kokböcker och ofta lagar till dem. Hon har enkla och lättlagade recept och inte för mycket ingredienser. Så dessa två koköcker rekomenderar jag varmt. Nu i april kommer det ut en bakbok av henne också. Jag kan ju tala om att den står högt på min önskelista inför födelsedagen i april.

12 mars 2008

Vi har en dörr



Den här fina dörren pryder nu sin plats på huset. Där inne hade Johan även fått upp gliddörrarna till uterummet, det blev verkligen bra. Han har även byggt in röret till kaminen på övervåningen. Efter lite funderande kom vi fram till att det blir blir nog snyggast att bygga in. För annars blir det ju ett grått rör precis i mellan barnens dörrar. Inte så kul. Har idag också varit nere på stan och köpt de har fina sakerna från Cult design.
De ska väl passa in någonstans i nya huset när vi flyttar ifrån mormor och morfars hus.

Skolbesök


Idag på förmiddagen har jag varit och hälsat på Agnes i skolan. Morgonsamling med lite sång, kolla vilka barn som fattades och veckans bokstav. Denna vecka är det bokstaven P som i pyttipanna och påsk. Påskpyssel blev det också idag, äggvärmare i filt, rosa och gröna små kycklingar. Idag hade hela skolan RÖRIS(rörelse i skolan) på skolgården. Även mamman fick hoppa och twista en stund med alla barn och fröknar. När det var dags för lunch vd 10.40(är inte det lite tidigt?) smet jag hem. Det är ju kul att vara med i ungarnas värld ett tag. Och fröknarna gör ju verkligen ett jättejobb, lära, pyssla, medla mm. Så tack för idag alla på Kristallen.

11 mars 2008

Möbler

Vi kommer ju att behöva lite nya möbler i huset. I vårt gamla hus hade vi 2 st 3sits soffor i vardagsrummet. En av dem ska vi behålla och ha i allrummet på ovanvåningen. Ner till vardagsrummet ska vi köpa en ny, och vi har hittat just den rätta soffan på Severins Möbler.
Soffan heter Quattro och finns i flera färgkombinationer.Och som det känns nu är det den grå nyansen på bilden som vi kommer välja. Det känns skönt att kunna välja en stor soffa och veta att den kommer att få plats utan problem. Soffbord har vi hittat ett på Mio. Det som vi är lite fundersamma på i det fallet är höjden, det är bara 30 cm högt. Men som en kompis till oss sa "det är perfekt höjd att lägga fötterna på". Skämt och sido till helgen ska vi ta en runda till Mio och kolla över det. Bordet heter Occa och finns i många olika modeller och färger. Vi vill ha det i valnöt

10 mars 2008

Puts på huset


Så här snyggt är huset just nu. Nu ska det stå så här några veckor och torka, sedan sprutas det vitt. Under veckan vi varit borta har det hänt en del invändigt också. Alla innerväggar är uppe, gips i taket(nästan överallt), och kamin med tillhörande skorsten är på plats. Kaminen var väl inplastad så vi kunde inte se hur den såg ut, men vi får väl anta att det är rätt.

Bilden över visar platsen för köket och det visar sig att det ska monteras nästa vecka. Spännande. Sedan måste vi beställa bänkskivan, för den måste vara på plats innan det ska upp kakel. Nu känns det verkligen som om det börjar närma sig inflyttning.

9 mars 2008

Vardag igen


Då var semestern över för den här gången. Vi har kommit hem med alla ben i behåll, om än något muskelömma. Dagarna i fjällen har haft sin gilla gång. Uti backen vid 9, tillbaka vid 16.30, basta, äta middag, somna(senaste tid för släckning 23.00). Leif och jag har turats om att åka med barnen, en med Agnes och en med Malte. Den som åkt med Agnes har fått åka skogsrundor, i gupp och lite brantare pister. Den som åkt med Malte har fått åka sakta, ploga stanna och titta på mycket och framför allt lyfta upp honom en del. Men skam den som ger sig, i slutet av veckan gick det riktigt bra för honom också. Vädret har varit strålande och vi har bott mitt i backen, så det har varit kanon. Så tack för den här veckan Malin, Niklas, Anton och Alvin.