28 april 2008

Vi har fått en trappa


Idag har Johan fått upp trappan. Vi kommer ha en rund ledstång och metallspjälor. Det kändes bra med vanliga trappsteg, så man slipper hålla andan när barnen går upp och ner.
Cliff och hans kompis hade jobbat på bra och fått upp en hel del av kaklet i köket. Det känns lite rutigt, men det blir ju bättre när det är fogat och klart. Och köket kommer minsann blänka med blankt kakel och högblanka luckor.

Altan och kolapaj

Igår eftermiddag träffade vi en grävare som ska hjälpa oss att gräva ut för altanen. Så vi gick igenom hur altanen ska se ut, och nu får morfar rita och räkna på var plintarna ska placeras och hur mycket virke som går åt. Det skulle ju vara bra om vi kunde komma igång så fort som möjligt. På torsdag är ju dessutom alla lediga,(ja, inte jag förstås) så då skulle ju Leif och morfar kanske komma en bit på väg.
På valborgsmässoafton ska vi gå bort till kompisar. Då blir det knytkalas och på min lott föll något till kaffet. Så efter att ha tittat i Leilas nya bok föll valet på en kolapaj med pecannötter och lingongrädde. Så nu måste Malte och jag iväg och handla allt som behövs till detta.

27 april 2008

Kökshäng...

För att kunna erbjuda riktigt häng i köket måste man ju ha bra barstolar. Och de här skulle jag kunna tänka mig.
Hittade dem på Bolagret med ett helt okej pris. Fanns i flera färger, men det var den här "smoke" som tilltalade mig bäst. Kanske, kanske inte.....


Bild: bolagret. se

26 april 2008

Helg igen...

och föräldrarna i den här familjen jobbar. IGEN!! Men förmiddagen idag var jag ledig så Malte och jag har varit på knytte och Agnes har varit på strövarna. Alltså skogen hela förmiddagen.Hos knytte var det korvgrillning och baka pinnbröd på programmet. Agnes och hennes gäng hade visst lagat pyttipanna och grillat korv. Nu i eftermiddag har Agnes gymnastik uppvisning, de skulle vara utklädda till djur, så från oss kommer en rosa kanin. Mormor och morfar får gå på uppvisning, och förhoppningsvis hinner pappa komma innan det är Agnes tur.

25 april 2008

3 veckor kvar...

Här kommer lite bilder på hur det ser ut i huset nu.Det var första gången vi såg vår kamin idag, och det var ju rätt modell och färg. Plåten under har vi funderat mycket på. Jag ville absolut ha en glasskiva, men efter att ha pratat runt med olika personer blev det en i plåt. Och detta pga att de säger att det tränger i smuts under skivan som man aldrig får bort. Och det skulle störa mig till vansinne:) Plus att plåt skivan inte får en så vass kant. Men detta kanske är helt fel beslut ändå(tycker fortfarande att glas är snyggare).
Johan hade lagt mycket av parketten där nere. Värsta dansbanan!
En bild på vår dusch där uppe. Där nere var det bara golvet på toaletten och bastun kvar också köket förstås.

Till fredagsmat här ikväll blir det en spännande bönsallad och grillad kycklingfile. I salladen ingår det bönor, mango, avokado mm innan det serveras ska jag ta i lite ruccola också. Det blir spännande att se om barnen kommer äta, de älskar ju bönor men allt annat som är i kanske inte funkar.
Ha en trevlig helg!

24 april 2008

Närmare...

Gick förbi huset när jag skulle lämna Malte på dagis, och där var det full aktivetet.Det var klinkers i hallen och de höll på att lägga den i tvättstugan. Badrumsgolvet där uppe var också lagt. Kaklet till köket stog på bänken. Jag trodde att det skulle komma som i ark, men det är styckvis. Så stackarna som ska sätta det, 5*10 cm plattor i hela köket, på alla väggar. Parkettgolvet på övervåningen var på plats och lika så taklister. Tyvärr hade jag inte med mig någon kamera men det kommer bilder en annan dag.

Så här blev Maltes tavla med hockeytröjan. Den kommer nog passa på fint i hans rum
.

22 april 2008

Det närmar sig...

Idag blev lamellerna inhandlade till uterummet. 50% av priset, så passa på, ni som behöver. Det kommer att bli snyggt och välbehövligt. Annars idag har barnen och jag varit en sväng i Jönköping på eftermiddagen. Det blev en tur till IKEA. Rena lyxen för mamma att båda barnen fick vara på Småland och leka en timma. Rullgardiner till barnens rum och lite annat smått åkte med hem. Även en tavelram till Maltes rum för att rama in en hockeytröja, singerad av Mats Sundin, som Leif hade med sig hem från Toronto förra året. Kan nog bli en cool killtavla.Det blev även en glass ute i solen.
I huset kändes allt som vanligt, Johan och hans husvagn var tillbaka. Så nu ikväll hade lite lister kommit upp och de små fönstrerna mot vardagsrummet bla. Båda toaletterna hade fått kakel på väggarna. Där uppe var det även fogat. Det blir jättebra. Även här är det trevliga och snabba killar vi har att göra med.

21 april 2008

Kakel & lameller

Malte och jag åkte upp till huset efter jobb och dagis. Och på toaletten där uppe höll plattsättarna på att sätta upp de vita plattorna på väggarna. De hade bara snetaket kvar.
Den här bruna mosaiken ska vi ha i en pelare bakom duschblandaren och på golvet stora plattor i samma bruna färg. Det kommer blir bra ihop med ek möblerna vi valt. Malte passade även på att ta ett varv med traktorn. Han träffade bla en dagiskompis och lekte en stund, så mamma fick prata med mammorna som stog där också. Det kan nog bli en vana det med.
Förra veckan var vi och tittade på lameller till uterummet. På Jysk hade jag sett att det var halva priset. Så vi åkte dit. När vi väl kommit dit och frågar om priset,så var det erbjudandet som var veckan innan. Så när vi var där var det ordinarie pris igen. Otur! Detta var i torsdags, idag när jag tittade i reklambladet från Jysk så har de samma erbjudande igen. 50% på alla lameller. Är det varannan veckas rea, eller?

20 april 2008

Nu börjas det igen...

Det drar ju ihop sig till flytt. Denna gång har vi ju det ganska smidigt, det mesta är packat och står i kartonger i ett stort förråd. Men det är märkligt vad mycket man samlar på sig under några månader. Så häromdagen började jag packa ihop lite grejer. Vinterkläder och underställ hoppas man ju inte att man ska behöva igen, så ner i kartong. Lite vasar och ljuslycktor, mamma har ju lite om vi skulle behöva. Plus lite annat här och var.
Här är det jobbar helg igen, så jag är på väg. Agnes är hos en kompis och Malte ska till farmor så hämtar pappa lite senare. Ha det bra ute i det sköna vårvädret!

18 april 2008

Nya hantverkare i vårt hus...

Innanför dörren stog det idag lite nya verktyg och grejer. Kaklet är på plats. Plattsättarna själva såg vi inte av, men de var säkert på frukost. Klockan var 9.30.

Terje hade fått upp alla tapeter igår. Det ser jättebra ut. Barnens rum blir ju färgklickar, precis som karameller. Till skillnad mot allt annat i huset.Här kommer även lite bilder på allt vårt vita. Vardagsrum och uterum.

Vi har tagit upp Maltes traktor till huset, så idag trampade han runt kvarteret när vi var där. Kändes tråkigt att ställa in traktorn i garaget igen och åka därifrån. Vi vill verkligen flytta in NU.

17 april 2008

Tapet info....

De flesta tapeterna var uppe nu i eftermiddag när vi var uppe i huset. I Agnes rum fattades det lite av stjärntapeten, men den tar ju ingen tid att få hem. Å andra sidan så kommer nog inte Terje vara hos oss på ett tag, eftersom det dröjer 2 veckor till de andra tapeterna kommer. Så vi får väl se när allt blir klart. Skulle ha lagt upp lite bilder, men det är ur funktion just nu. Återkommer!

16 april 2008

En månad till inflyttning !?

Kommer vårat hus bli för vitt? Den frågan fick jag av min man häromdagen. Men, nej, det tror jag inte. Men visst vitt blir det. Både utsida och insida. Idag har barnen och jag varit uppe och kollat läget. Terje hade målat allt en gång, och det blir bra. Färgen känns inte gul som jag tyckte i början. Det stog också några kartonger med tapeter i hallen, alla utan fondtapeterna till kontoret och vårt sovrum. Men det var väl också beställning direkt ifrån England, tror jag. Nu ikväll när det varit hockey (HV leder har jag hört) har jag varit iväg och köpt lite kläder från Meandi. Det fanns jättemycket fint att välja mellan. Vi fick alla lite nytt (ja, inte Leif).

Malte får den här coola tröjan med husvagnar på och ett par röda knickers i frotté´. Det kommer han bli så himla söt i.
Agnes kommer få den här turkosa tunikan och ett par gröna knickers, också detta i frotté. Kommer bli fint till hennes blonda hår i sommar.
Även mamma får frottékläder, klänning och vita knickers.
Så allt i vårat liv är ju inte vitt. Även om man kan tro det!

Bilder: meandi.se

15 april 2008

A piece of cake


Jag har alltid haft en dröm om att ha ett mysigt litet fik, där man kan sitta och fika under knotiga äppelträd i trädgården. Och idag fick jag Leila Lindholms bok A piece of cake i brevlådan och då kände jag den där längtan igen. Fantastiska bilder och recept. Blir nog kvällslektyren några kvällar framåt.


Bilder: A piece of cake Leila Lindolm

14 april 2008

Nästan klart......utvändigt

Här kommer några bilder på hur huset ser ut nu. Även stuprören har kommit på plats i helgen. Det är kanske inte det första man lägger märke till, men vi ser det tydligt. Utvändigt är det målning av panelen kvar och räcket i aluminium och glas på balkongen. Det känns ju inte så mycket.


Inändigt har Terje börjat måla. Han har gjort klart i tvättstugan och en vägg i vardagsrummet, för att jag skulle kunna titta och se om färgen var ok. Men jag är osäker, tyckte nog att den var lite gul. Jag får fundera över natten och se vad jag kommer fram till. Annars så beställdes tapeterna idag och några kunde nog komma redan imorgon. Spännande att se dem komma upp på väggarna.

13 april 2008

Bocka av tapeterna

Idag var sista dagen för oss att välja tapeter. Då ligger ju Leif i influensa naturligtvis. Typiskt!! Så barnen och jag fjäskade för mormor och morfar så de följde med som lite smakråd. Vi var ju ganska klara i tanken på hur vi ville ha det, men ville ju se tapeterna i live.
I Agnes rum blev det ändå tillslut rosa. Stjärntapet från Midbec. Det blir fondvägg mot fönstervägg och även vid lilla fönstret mot vardagsrummet. Övriga väggar vita.
Malte får en grön helikoptertapet från Sandberg. Fondvägg mot fönstret, övriga väggar vita.
I gästrummet/kontoret där nere blir det Cole & son´s tapet Wood och en ljust grå på övriga väggar. Det enda rum som vi inte hade några alternativ till var ju vårt sovrum. Men när vi kom in i butiken hängde den bara där och kvittrade åt mig. Kolletionen heter Tara och kommer från Osborne & Little och till denna en ljust beige tapet. Det blir fondvägg även här ut mot balkongen och vid lilla fönstret mot vardagsrummet. Den här tapeten fotade jag med mobilen och skickade till Leif så han fick se och säga vad han tyckte. Han godkände, men när tapeten kommer upp och han kanske inte är riktigt nöjd, så kommer han nog skylla på tillfällig feberdelerium att han gick med på det.
Här finns en länk så ni kan se ritningarna på huset.

12 april 2008

Trädgård....

Nu i vår och trädgårdsmässatider måste jag ju göra ett inlägg om mina trädgårdsdrömmar. Jag tycker verkligen att det är vackert med en trädgård som är genomtänkt och blommar hela sommaren. Men jag har inte det rätta intresset att få det så. Jag kan tänka på våren att nu ska jag hänga i, men innan juni är till ända har jag förlorat den lilla gnista som fanns. Då är ju nu frågan hur ska vi få till en helt ny trädgård? Man kan ju inte bara ha en plan gräsmatta, eller? Och man kan ju inte bara ha sten och plattor heller. Detta är en nöt nog så svår att knäcka. Men en blomma har jag som ska ner i jorden. I vår gamla trådgård från tidigt 1900tal fanns fanns en underbart vacker vit pion. Så det sista jag gjorde innan vi flyttade var att gräva upp en bit av den busken för att ta med till det nya. Så planera trädgården efter pionen kanske?

11 april 2008

Tänd ett ljus...

Idag har min födelsedag kommit och gått. Inte några stora fester här inte, fortfarande ett tag kvar till det magiska 40. Filippa K muggar shade, cults fina gracil påkägg (till nästa år),jacka och pengar är några av presenterna. Så tack för det allihop. Men tankarna just nu går nog ändå mest till Engla och hennes familj. Så jag gör som så många andra, tänder ett ljus.

10 april 2008

Altan


Här är den tänkta platsen för vår altan. Eftersom det inte blir gräsmatta förrän till hösten, måste vi nog göra den ganska omgående så man har någonstans att gå ut utan att hamna i lera och sand. Frågan är ju bara när vi ska hinna innan sommaren är över. Så jag slängde ut frågan till morfar: Kan du hjälpa oss med altanen? Det kom inget svar direkt, men häromdagen när en annan fråga diskuterades kom det från morfar: Men jag ska ju hjälpa er med altanen. Vilken tur vi har va? Idag innan jag var och lämnade Malte på dagis var jag och köpte mig ett par nya jeans. Inte bästa grejen, jag vet. Nu var det så att jag skulle köpa ett par i modell jag redan har, bara annan tvätt. Så prova snabbt och lita på att Malte inte sprang iväg för långt. Sprang gjorde han, till bokhandeln brevid och satte sig i deras sagohus och läste böcker. Butikerna är i en galleria så han var inte ute och sprang. Och jag var 99% säker på att han gick till bokhandeln.Hur som helst ett par nya jeans blev det. Och nu är Malte säkert på dagis;)

9 april 2008

Kolla in huset !!


Idag har huset blivit vitt. Det kändes lite ojämnt i färgen, men det ska sprutas en gång till i morgon för att få en heltäckande yta. Idag täckte man egentligen bara putsen. Det kommer bli så himla fint när plasten kommer bort och allt i trä blir vitt. Vi har bestämt oss för vitt nu efter att ett tag varit inne på att ha det svart som visningshuset i Göteborg.
Malte hittade ett trevligt ställe med gegga när killarna rengjorde karet de andvänt idag. Inne har det minnsann också hänt grejer. Fiberduken är uppe i hela vardagsrummet och det blir ljust och fräscht Men det sista att visa idag är köket och granitskivan som kom på förmiddagen. Tack förresten morbror Bengt (nybliven pensionär) som åkte upp till huset idag och hjälpte till att bära in skivan när vi själva inte kunde .
Ja vad ska jag skriva, det blir så snyggt och jag är så himla nöjd. Det är precis som jag tänkt mig. Yippie!!

8 april 2008

Bocka av kaklet....

Då är kaklet bestämt. Det blev det vi hade tittat ut innan. Här kan du se vad vi valt för något. Jo, en ändring blev det. Något smalare vita plattor på väggarna på toan nere. Det känns skönt att något är helt färdigt. Så i slutet av veckan drar dom igång. Badrummet uppe är först ut.
Vi konstaterade, Leif och jag att vi har haft tur med våra hantverkare och alla inblandade i husbygget så här långt. Det har inte varit några problem, och de små grejer som dykt upp har löst sig smidigt. Och det känns ju skönt efter alla skräckexempel man läser och hör om.
Agnes är fortfarande inte helt 100, så hon får vara hos farmor i eftermiddag. Sedan får de hämta Malte på dagis där jag nyss var och lämnade honom. Själv åker jag snart till jobbet, men först blir det lite fläskpannkaka tillsammans med Agnes.

7 april 2008

Status i huset

Så här ser det ut när de första vårderna med fiberduk har kommit upp. Nu kan man ju på allvar se hur det kommer bli.
Våra fina fönsterbrädor. Det blir snyggt tillsammans med ekgolvet och allt det vita.
Träskivan på tungan i köket. Det kommer bli fint ihop med graniten.
Nu kan jag säga att vi verkligen längtar efter att flytta in. I eftermiddags när vi var uppe och tittade till allt, var det många ungar som var ute och lekte på gatan. Det ska bli jätteskönt att bara kunna öppna dörren och barnen kan springa ut och ha kompisar att leka med precis utanför.

6 april 2008

Pysselsöndag...

Här är barnen fortfarande sjuka och vi längtar mycket efter pappa som är på väg hem. För att dagen ska gå lite snabbare så har vi ägnat oss åt att pärla fina hals och armband.

Vi hoppas på fint väder nu i veckan. För nu säger de att huset ska putsas sista gången. Då är det ju med den vita färgen, och sedan antar jag att vi skulle kunna börja måla allt i trä. Ja, när det blir något varmare. På tisdag ska vi till kakelsättaren och gå igenom det sista med honom. Alltså 2 dagar på oss om vi vill ändra något. Sedan kör de väl igång i slutet av veckan. Nu händer det grejer minsann!

5 april 2008

Lång arbetsdag

Idag började jag jobba kl 06.45. Tanken var att jag skulle gå hem vid 15.30, men mycket att göra och taskigt med folk gjorde att det inte blev så. Eftersom jag redan hade barnvakt idag, inatt och imorgon bestämde jag mig för att stanna kvar. Jag slutade vid 21.30 istället, så nu känner jag mig lite sliten. Men det blir sovmorgon i morgon bitti, för eftersom jag jobbade hela dan idag blir jag ledig imorgon. Känns som att det blev till det bättre för mig. Sov gott!!
Bild: fint bäddset från Gunilla Axén

4 april 2008

Vita tak

Nu har vi varit och gjort dagens besök i huset. Vi hade fått vita fina tak i hela huset. Där skjutgarderoberna ska vara hade de också målat vitt. Tänk att det kan bli sådan skillnad med lite färg.

På måndag ska de börja med att sätta upp väven. Sen ska vi väl bestämma oss för vilken vit nyans det ska vara på väggarna. Helgen innebär jobb för min del, så imorgon ska moster Ako passa mina feber sjuka barn. Sedan får mormor och morfar den stora äran på söndag:)
Ha nu en trevlig helg!!