30 maj 2008

Vi lever...

Vi har flyttat in och kommit iordning ganska bra. Morfar bygger trädäck så svetten lackar i solgasset. Men fortfarande ingen fungerande dator och dessutom 4-6 veckors väntan på att telefonen kopplas in. Men som sagt, vi lever och trivs jättebra i huset.

16 maj 2008

Möbler i huset

Idag har vi varit och hämtat våra möbler vi beställt. På Mio hämtade vi matbord och stolar.


På Cervera hade vi beställt 3 st barstolar (efter tips om webadress från Jessika). Passade oss båda bra. Så tack för tipset. Vi tog stolen i svart. Vi var även till IKEA och köpte lite gardinskenor mm. Annars idag har vi flyttat allt från förrådet till garaget. Så de möblerna som man tyckte var ok innan, tycker man inte alls går att sätta in i huset idag. Men man kan ju inte byta allt så lite måste ju in. Tack Nicke och morfar som hjälpte oss att bära idag. Imorgon kommer det nya krafter när vi ska från garage och in. Idag kom även farfar och Tuula förbi och hälsade på ända från Flen. Jättekul! Och Agnes gillar verkligen hundarna. Imorgon är det Knytte och Strövarna och jobb för pappa (eftersom det blev visning av huset) på fm sedan packar vi upp för fullt på em. Imorgon blir även den första natten i huset och mamma(jag alltså) har lovat våfflor till frukost första morgonen i huset. Det går nog inte prata bort är jag rädd (var finns våffeljärnet??). På söndag blir det kalas för farmor som fyller 70 hela dagen. Så i helgen vet vi vad vi gör. Ha det bäst flodhäst som Agnes säger.

15 maj 2008

Huset är familjen Augustssons


Nu är det vårat nya hus som Malte säger. Idag träffade vi Göran och en del av alla som fixat till vårt hus. I köket blev det fika som Göran hade med sig, för övrigt det första fikat i huset. Och efter ännu en genomgång av allt i huset fick vi då nycklarna och en väldig massa papper och pärmar. Men eftersom det är visning på lördag kommer vi inte flytta in förrän lördag eftermiddag. Morgondagen får vi ägna åt att köra lite grejer till garaget. Vi ska också hämta vårt nya matbord med stolar och fixa lite annat plock.
Hur som helst: TACK ALLA GRABBARNA!!

14 maj 2008

Förbesiktning genomförd

Igår var då förbesiktningen. Allt gick bra. Endast 2 punkter att åtgärda. Handtag på fönsterdörrarna och märkning av rören till golvvärmen fattades. Johan satte på handtagen igår och Anders var och märkte upp rören idag. Väldigt skönt att allt var bra, men vi hade i och för sig inte väntat oss något annat. Vi har ju som sagt haft en super bra snickare och alla de andra också naturligtvis. Man kommer kanske sakna dem lite grann nu. Vi har ju träffat dem i stort sett varje dag den sista tiden.
Vi har inte lagt så mycket krut på kontakter och uttag i huset. I badrummen tog vi annorlunda, och häromdagen när vi stog och kollade i köket insåg vi att det nog skulle vara likadana där. Så på telefon till Patrik och bums så var det ordnat. Det blir så här:
Idag har vår soffa kommit. Den blir stor och bra och vi kommer att få plats många i den.
Imorgon kl 9.00 är det slutbesiktning, men det ska ju inte vara några problem.
Igår bestämmdes det förresten att vi ska ha en visning av vårt hus. Så på lördag den 17 maj kl 12-14, är ni som kan och vill välkomna att komma och se med egna ögon hur fint vi fått det.

12 maj 2008

Imorgon gäller det....

Imorgon kl 12 är det förbesiktning. Spännande som bara den. När kan vi börja laga mat i det här köket tro?

11 maj 2008

Dator ur funktion...

Just som allt börjar bli spännande med färdigt hus och inflyttning så funkar inte vår dator. Kunde inte komma mer olägligt. Ska be om lite hjälp med att kolla upp den. Allt är klart i huset, och vi är nöjda. Hoppas vi återkommer snart.

8 maj 2008

Syskon


Syskon när de är som bäst...

Glass åt grabbarna.

Malte och jag har precis varit uppe hos grabbarna med glass. Grabbarna är vad Malte kallar våra hantverkare. Det fixas och trixas ordentligt där uppe nu. Målaren håller på att måla alla lister och spikhål efter att ha satt upp de sista tapeterna. Tapeten i vårt sovrum var visst inte att leka med. Men vad fint det blev.
Även i kontoret blev det kanonbra. Johan satte dit golvlister och lite annat plock.Överliggare på halvväggen i allrummet var på plats.
Rörkillarna höll på både på toaletten uppe och med att sätta dit alla element.Elektrikerna jobbade med alla spottar och alla andra sladdar.
Några utelampor hade de satt upp, men några hade varit skadade så de fick skickas tillbaka. Men de blev ju bra där på väggen. Snyggaste fläckten av dem alla. Det blev helt rätt med den fläckten i det köket. Nu faller verkligen alla bitar på plats. Och de val vi har gjort känns verkligen som vi. Bara en vecka kvar. HÄRLIGT!!

7 maj 2008

Fylla skåpen

Eftersom vi haft alla våra saker nerpackade i ca 8 månader kommer det ju bli lite spännande att packa upp dem nu. Vissa saker har man ju nästan glömt att man har, och vissa vill man gärna glömma lite till. Speciellt vårt vardagsporslin från Höganäs, i grönt. Nu skulle jag gärna ta emot det här fina porslinet. Origo från Iittala.

6 maj 2008

Bästa brevet på länge...

väntade i brevlådan idag när vi kom hem.


Detta som man har väntat på så länge. Och slutbesiktningen är en dag tidigare än vad vi trodde. Killarna sliter hårt uppe i huset för att hinna. Och det tror vi ju att de kommer göra. Det är nära nu!

5 maj 2008

Inte många arbetsdagar kvar....

Nu var vvs-killen på plats i huset. Han höll på med tvättstugan när jag var uppe och kollade läget. Johan hade plockat fram fläkten och skulle sätta den på plats. Den var inte liten kan man ju säga, men så himla cool. Svart och blank. Badrumsmöbeln och spegelskåpet på toaletten nere satt på sin plats. Härligt, vi kommer allt närmare inflytt. Men elektrikern har vi inte sett på ett tag. Det känns som om han har en del att ta tag i, men han kanske jobbar på fort mot slutet. Vad vet vi! Målaren har ju också en del kvar, lite tapeter, lite spakling och målning bla av alla taklister. De skulle vara klara så som de är, men vi gillade inte att det blir små hål av spiken. Så ännu ett tillägg, och de spacklas och målas. Grävningen för altanen har inte heller blivit gjord än. Vi väntar, för nu vill vi sätta igång med det bygget.De här utemöblerna hittade jag hos Jysk. De skulle nog kunna stå på altanen när den är klar.



Bild: Jysk

4 maj 2008

Hål i plånboken....

Idag har vi varit både i Gällstad och Jönköping på shoppingtur. Till Gällstad åkte vi i första hand för att kolla på barstolarna jag skrivit om tidigare. De var väl ok, men kanske inte vad vi riktigt hade tänkt oss. Vi fortsätter att leta, inte trodde vi att just barstolar skulle vara så svårt. Men vi tog även en tur till Lager 157. Till Leif och mig hittade vi inte något, men till barnen desto mer.
Sedan bar det av till Jönköping. Första stoppet blev BoConcepts ny öppnade butik. Mycket snygga möbler, men kanske inget för oss just nu. Leif hittade i och för sig snygga fåtöljer till uterummet, men 6o00 känns lite mycket för en fåtölj.
Ikea och en säng till Agnes var nästa stopp. Sedan hamburgare innan bilen åkte hem. Tyvärr åkte den lite för fort och polisen åkte ifatt oss. Det är ju bara så onödigt att lägga pengar på böter i det här läget. Men det har ändå blivit lite inkomster idag också. Vi har sålt vår induktionshäll som vi valde bort till köket. Det känns skönt, lite onödigt att ha två. Men man kan nog konstatera att dagen inte är riktigt på plus.

Bild: BoConcept

3 maj 2008

Säng till Agnes


Agnes behöver en säng till sitt nya rum. Malte sover i hennes gamla och hon sover just nu i min gamla. Den ska inte med i flytten, så imorgon ska vi åka till Ikea och köpa en ny till henne. Samtidigt ska vi åka och titta över utbudet av barstolar.
Nu står Leif i köket och gör potatisgratäng (beställt av Agnes) och till det blir det kött och god sallad. Ibland dammar han av sina gamla kunskaper minsann. Ha nu en trevlig lördag kväll.

2 maj 2008

Nöjd..

Så här fint blir det när det är fogat i köket. Man får tänka sig att granitskivan är ren också.

Golvet i uterummet blev också riktigt bra.
Nu blir det snart lax till kvällsmat och kanske en god irish coffe efter det. Trevlig kväll!

Marknad och regn....

I dag är det marknad här i stan. Och varje gång vi har marknad i stan så regnar det. Och det är inte lite heller, det vräker ner och har gjort det sedan i går. Usch vad tråkigt. Men vi har trotsat regnet och varit nere en sväng. Så nu sitter vi inne i värmen med polkagrisar, marknadskarameller och kokostoppar.
I huset är båda toaletterna klara och all inredning står på plats för att komma upp.
Det här är duschhörnan på toaletten nere.
Badrummet uppe. Här ska vi kakla in badkaret. Vi ska ha de vita plattorna som är på väggen runt badkaret och kanten där uppe blir i det mörka som är på golvet. På väggen brevid fönstret ska vi ha en handdukstork. Den kommer ersätta elementet som finns på toaletten (komplement till golvvärmen). I båda badrummen ska vi ha standard möblerna i ek med slät lucka och även ek på sidorna.

1 maj 2008

En gigantisk balkong.

Nu är allt kakel uppe i köket. Kakel upp till 50 cm är ju standard hos Myresjöhus, men vi valde att kakla hela väggarna i hela köket, och det ser vi ju nu var ett bra val. Det ska bli spännande att se allt fogat och luckorna på plats. Handtagen på luckorna har vi köpt lite i blindo. Jag ville ha så "osynliga" som möjligt, och de hade inga som jag tyckte passade. Men efter lite letande så hittade vi ett par på bild som verkade bra, så dem tog vi. Hoppas nu att de är så bra som de verkade.
Trappan har också blivit helt färdig.


Även balkongen är klar. Den känns gigantiskt stor. Räcket är riktigt snyggt. Och jag kan se några snygga stolar att luta sig tillbaka i en ljummen sommarkväll stå där uppe. Och det bästa av allt är att det inte är så långt kvar.