27 augusti 2008

I natt åker vi


Nu ligger passen och biljetten framme, nästan all tvätt är struken och jag har varit på apoteket och handlat det sista som kan behövas därifrån. Även semesterböckerna kom med posten här om dagen. Ja, det mesta är faktiskt klart. Men alla kläder ska ner i resväskorna och så få barnen att förstå att man inte kan ta med sig hur mycket leksaker som helst. Och det är ju faktiskt inte det lättaste. Men i natt kl 03 ska vi sitta i bilen på väg mot Landvetter.

Förresten Malte har fortfarande lite feber, men inte alls som igår.

26 augusti 2008

En sjukling till..


Efter att ha sovit ca 2 timmar (vilket han aldrig gör annars) nu mitt på dan, visade det sig att Malte inte heller är frisk. Men hans åkomma är feber, 39,5. Det här känns sådär bra faktiskt.

Tänt var det här...

Inatt har vi inte sovit mycket i vår familj. Malte kissade ner sig och en timme senare så kräktes Agnes. Så det blev ju att hålla sig hemma i dag. Även imorgon naturligtvis, men då är jag ändå ledig. Hoppas bara att det inte är väldigt smittsamt eftersom vi åker till Kreta natten till torsdag. Skulle ju vara snyggt om vi andra tre är sjuka då. Men vi håller tummarna för att det är snabbt övergående.
Här regnar det idag, så vi har tänt i kaminen och barnen myser med en film i soffan. Själv får jag väl ta tag i stryktvätten och börja packa lite. Nu när man ändå är hemma.

24 augusti 2008

Höstmys....


Nu står de i vårt uterum, möblerna vi ska softa i under hösten och vintern. Vi kanske skulle prova redan nu!

23 augusti 2008

Möbler....igen

Vi måste ju köpa möbler till uterummet, och detta har vi grubblat på en del kan jag meddela Vilken typ av möbler ska det vara? Vilket material ska det vara i? Men nu har vi äntligen kommit fram till att det ska vara något som man kan softa i. Så nu lutar det åt någon grupp i konstrotting. Kanske den här:

Idag tar vi det ganska lugnt. Efter en ordentlig festkväll så är man inte riktigt på hugget. Inga stora projekt med andra ord. Men det börjar ju bli hög tid att kolla över allt som ska packas inför Kretaresan. Så tvättmaskinen får kanske fyllas några gånger.


Bild: Venedig från Ato

22 augusti 2008

Hur gör andra?


Tidningen Allt i hemmet tipsar i senaste numret om olika husbyggarbloggar. Och bland dessa var vår blogg nämnd. Kul!!
Jag har just varit och lämnat barnen hos mormor och morfar, för ikväll ska det bli lite partaj. Leifs bror ska ha fest, med lite sång, lite dans och lite .....
Ha en bra fredagkväll!

21 augusti 2008

Allrum

Här kommer några bilder på hur det ser ut i vårt allrum. Hit har vi inte köpt några nya möbler, utan har kvar våra gamla. Tanken är ju att barnen ska få ha detta som sitt, så en fläck i soffan kanske man kan leva med om det inte är helt nytt.
Fantastiskt ljus där uppe, men vi måste köpa någon typ av rullgardin så man kan stänga ute lite sol ibland. Det är nämligen sol från tidig morgon till någon gång mitt på dagen. Men än har jag inte hittat något jag tycker är riktigt okej

20 augusti 2008

Rutiner...

Idag har även Malte fått börja dagis. Som han har längtat den sista veckan. Efter 9 veckor hemma med mamma så är man ganska nöjd. Det kommer att bli skönt nu när båda ska upp på morgonen, och vara trötta när det blir kväll. Och förhoppningsvis somna innan kl 22.30, som varit en vana under sommaren. Lite rutiner kan aldrig vara fel!

19 augusti 2008

Altanen

Här kommer lite bilder på vår altan, som morfar slet med när det var som varmast i maj. Vi är mycket tacksamma för att vi haft den nu i sommar. Skönt att kunna gå ut på ett trägolv istället för rakt ut i sanden. Och några goa kvällar med god mat och dricka har det också blivit där. Då är ju sommaren fantastisk.


Man får tänka sig det gröna gräset runt omkring altanen.

18 augusti 2008

Skolstart

Idag började Agnes första klass. Himmel, vad fort det gått. Det känns inte alls längesedan hon lärde sig gå och prata. Men idag packade vi ryggsäcken med nya inneskor och sparkade iväg på den nya kickbiken.
Jag är ingen vän av saker överallt, men i barnens rum får man liksom lite blunda för det. Där är det färg på väggarna och saker överallt (väldigt sällan så här iordning plockat). Så här kommer lite bilder.





Gardiner har vi inte fått upp ännu. Jag provade i Agnes rum men tyckte att det blev så mörkt och att det inte passade. Så jag tror att det kanske blir hissgardiner i båda rummen till slut.

17 augusti 2008

Ridtur i skogen

5 min promenad från oss och man är i skogen, på landet. Där bor en av Agnes bästisar och hennes familj med hästar, hönor, katter , hund och get. De har också börjat med lite ponnyridning, så idag var det Maltes tur att prova deras hästar. Lagom lång tur i skogen och Malte var supernöjd.

Sedan var ju även syrran lite sugen. Det var ju inte första gången för henne kan jag tala om. För henne är det himmelriket att vara hos M, i stallet och med alla djuren. Så idag fick Malte och jag gå hem utan henne.

16 augusti 2008

Semester igen......

I år har det ju inte blivit så mycket med semestern. Dels pga husbyggandet och lite målning. Men också pga en Kretaresa som varit planerad i ca 1,5 år. Alltså långt innan våra husplaner tog fart på allvar. Anledningen till att det planerades så tidigt är att vi är 5 familjer som ska åka. För 10 år sedan var vi vuxna iväg på en resa till Zakyntos och då sa vi att om 10 år åker vi igen. Och nu har åren gått och gänget har utökats med 9 små personer, och den 28 augusti åker vi igen.

Makrigialos here we come!!!

15 augusti 2008

Uterum

Uterummet är just nu ett ganska tomt ställe. Fram till förra veckan stog vårt gamla köksbord där. Men efter att ha haft annons på blocket sedan i maj så såldes det alltså förra veckan. Skönt i och för sig, men nu måste vi ju verkligen ta tag i att hitta något nytt.
Vårt fina olivträd och en lavendel. Utgång till altanen.
När vi kom hem från Grebbestad i somras och gick ut i uterummet upptäckte vi att rutan bakom olivträdet hade spruckit. Inte så kul, men det går på garantin och ny ruta är på väg.

14 augusti 2008

Inne hos oss...

Här är lite bilder på hur det ser ut hemma hos oss. Mattan har vi måttbeställt, det var nämligen inte lätt att hitta rätt matta till soffan. Men den här känns jättebra. Nu ska vi bara hitta några fina kuddar att lägga i soffan också. Köket med vår kaffemaskin som fungerar precis som vi tänkt. Frågan är väl om det blir billigare eller dyrare kaffe så här. Bönorna är ju dyrare än vanligt kaffe, men å andra sidan gör vi bara en kopp åt gången och slänger inget gammalt kaffe som man gjort för mycket. Ja vem vet, men vi dricker gott kaffe iallafall.
Häll och fläkt, två val som vi är jättenöjda med. Bardisken där vi äter frukost om vi inte är hela familjen.
Är vi hela familjen sitter vi vid matbordet. När Agnes fyllde 7 år drog vi ut bordet så vi fick plats 13 st utan problem. Vilket superbord!

13 augusti 2008

Lägesrapport....

Då var semestern slut och allvaret har tagit vid igen. Den här semestern blev inte riktigt vad vi är vana vid. Vi brukar vara iväg större delen av semestern, men med ett nytt hus får man ju begränsa sig lite.
Men några dagar i Grebbestad, några i Västervik och en resa till Liseberg har det blivit iallafall. Barnen och jag tog tåget till Stokholm ett par dagar när pappa börjat arbeta igen. Annars har altanen blivit klar och Leif har målat allt som skulle målas.
Vi trivs riktigt bra i huset, men det tar nog ett tag att "bo in sig". Och än har vi inte riktigt gjort det. Det kommer bilder på insidan av huset längre fram.