31 oktober 2008

Bus eller godis?

Vi brukar inte uppmärksamma halloween. Men idag lämnade det här gänget vårt hus. Sminkade och utklädda till tänderna och kom tillbaka en timme senare med fickorna fulla med godis.

30 oktober 2008

Idag kom vintern

Vid lunch idag började det snöa lite grann här hos oss. Vid 17 när vi skulle ut till stallet var det riktigt mycket snö och bara sommardäck på bilen. Jättekul!! Men när vi kom hem vid 19 var det varmt i bastun och med en gång hade man glömt sliriga och hala vägar. Idag känns det alltså skönt att vi valde till bastun.Ute i snöstormen. Där vindarna och snön yr som tjyven.Inne i den varma och goa bastun, med tända ljus som enda ljuskälla.

27 oktober 2008

Höstlov

Denna veckan har Agnes höstlov, så jag har lagt sitt schema att jag är ledig tisdag-fredag. Vilken lyx va? Malte har inte fått några nya koppor sedan i lördags, så nu kan ju även han vara ute bland folk igen. Så imorgon ska vi gå på bio i aulan på mitt jobb.

26 oktober 2008

Dagen efter

Igår var det åka runt fest i stan. Vi hade varmrätt här hos oss. Mangokyckling, färsk pasta och en sallad med machesallad, gurka, coctailtomater och granatäpple. Det blev bra och smaskigt. Så här var bordet dukat. Idag tar vi det ganska lugnt här hemma. Malte och Agnes är hos sina kompisar och om en stund kommer mormor och morfar hit och äter middag.

24 oktober 2008

Fredagsmys

Så här har grabbarna det hos oss när det är fredag och mys. Annars har Malte haft en ganska jobbig dag med sina koppor. Feber och klåda och allmänt gnälligt. Hoppas det är bättre i morgon för då ska han ju sova hos mormor och morfar.

22 oktober 2008

Åka runt och vattkoppor

På lördag är det fest i stan. Då är det "åka runt fest". Leif och jag ska hem till någon och äta förrätt. Sedan kommer det för oss 2 okända par hem till oss och äter varmrätt. Efter det ska vi alla vidare till ett tredje ställe och äta efterrätt. Sedan är det dags för gemensam efterfest på något ställe här i staden. Detta är ett himla kul upplägg på fest, och framför allt är det kul att träffa folk som man inte umgås med annars. Det är ju verkligen vem som helst som kan kliva in genom dörren, även ens värsta ovän (om man nu har någon sådan) kan det ju bli. Men i sista änden träffar vi ju våra vänner på efterfesten. Kul som bara den!
Annars har vi upptäckt några konstiga ungdomsfinnar på Malte idag. Lite ung kanske? Träffade en kompis till Malte med vattkoppor för ca 3 veckor sedan, och nu har dom alltså kommit till oss. Tur att jag är ledig 4 dagar nu och nästa vecka jobbar jag bara 1 dag eftersom det är höstlov. Men alla föräldrar på förskolan Måsen: DET ÄR FRÅN MALTE DET KOMMER!!!

19 oktober 2008

Ny dörrmatta


Idag har min syster och jag varit i Jönköping en sväng. Hade tänkt att köpa lite nytt att ha på mig, men kom hem med endast en ny dörrmatta.

17 oktober 2008

Fredag & fix

I morse åkte Leif iväg med morfar, gammelmorfar, morbröder och kusinmakar (alltså karlar från min sida av släkten) på en riktig grabbhelg. Tyskland och handla lite billigt, spela kort och äta god mat (två gamla kockar i sällskapet). De får det säkert väldigt trevligt och kommer inte hem förrän på söndag. Agnes i sin tur ska iväg på hajk. Från ikväll till imorgon bitti och kanske sova i vindskydd. Spännande!! Så ikväll får Malte och jag ha fredagsmys själva. Idag har jag fixat till två krukor från Cult design som jag hade gömt undan här hemma.Före var det någon konstig beige-grön färg. Omöjlig att placera någonstans här hemma.
Men med lite hjälp av vit sprayfärg blev de lite mer lättplacerade.
Imorgon ska jag på spa på hotellet här i staden. Vi var 4 tjejer som fick presentkort av våra barn på mors dag. Så imorgon blir det bubbelbad, mys i frottérockar, ansiktsbehandling och tjejsnack för hela slanten. Tur att mormor är hemma och kan hjälpa till med barnen.

14 oktober 2008

Italien....


På tisdag den 21 oktober kl 21.00 börjar Paolo Robertos eget matlagningsprogram Primo Paolo på TV 4+. Då ska jag sitta framför Tvn. Jag gillar Italien, Italiensk mat och tycker att Paolo är en skön kille. Vi har semestrat i Italien både 06 och 07 , så jag tror att efter det här programmet börjar det nog suga i restarmen igen. Tänk om nästa års semester skulle gå till Italien?

12 oktober 2008

Nu så...

har gräset börjat växa. Så till våren kan vi nog gå på en mjuk och skön gräsmatta. Jag har lovat Agnes några träd också, frågan är bara var vi ska ha dem. Men ett plommon och ett äppel ska det bli.

10 oktober 2008

Äntligen!!!!!!!

I veckan har Leif varit på kurs torsdag och fredag. På torsdagen var det ju såklart både föräldrarmöte på dagis och första gången på ridskolan för Agnes. Hur gör jag nu då? Jo, jag går på föräldrarmöte, mormor och morfar passar Malte och moster Ako följer med Agnes på ridskolan. Allt löser sig med snälla föräldrar och syskon.Agnes har längtat efter att ridskolan ska börja. Så nu äntligen. Liten tjej och stor häst.

5 oktober 2008

Regnet det bara öser ner....

Idag har det regnat hela dan. Så vid lunch tröttnade Agnes och jag. Vi åkte iväg på en liten shopping runda. Agnes har länge tjatat om ljuslycktor på sitt rum. Jag har väl inte uppmuntrat den idéen riktigt, men idag köpte vi värmeljus med batteri. På Mio hittade hon fina ljuslycktor, så nu är hon nöjd.
Jag hittade också fina ljuslycktor att ha på soffbordet. Jag har letat efter kuddar till den nya soffan. Och idag hittade jag helt vanliga svarta linnekuddar på Mio. Till priset av 99 kr st. Kanon. Jag är också nöjd.

3 oktober 2008

Hemleverans.....


För en stund sedan kom Malin förbi med de här två kompisarna. Vi kokar dem nu ikväll. En kommer ätas imorgon och den andra sparas till skidveckan i Idre i mars. Fick även erbjudande om att hämta färdig kokta krabbor hos Malins pappa imorgon. Så krabba och hummer imorgon alltså. Supernice!!

2 oktober 2008

Köket

Köket är nog den plats i huset som jag tillbringar mest tid. Så här kommer lite bilder på hur det ser ut just nu.
Jag gillar verkligen att laga mat och baka. Så de här kokböckerna är de som används flitigast hos oss just nu. Senast nu i eftermiddags, då Agnes och jag bakade cupcake med hallon och vitchoklad. Jättegoda !!!