31 januari 2009

Nu går den här mamman på tjejmiddag..

men innan det ska jag bara visa den fina svarta kudden som jag köpte häromdagen. Farmors gamla kudde såg så ensam ut i soffan. Men då hittade jag den här fina med lite "päls" på.
Ha en bra kväll, för det ska jag ha!!

30 januari 2009

Helg igen!!

Jobbat till 18, hem, sushi, lite vin och godis. Nu hänger vi alla fyra i soffan. Malte börjar spåra ur, så jag får nog dra mig uppåt till sängen med honom. Passar mig ganska bra eftersom jag ska upp vid 05 imorgon och åka till jobbet. Imorgonkväll väntar även en tjejmiddag, så sängen låter ganska bra trots en ganska tidig kväll. Ha en fortsatt trevlig kväll!

29 januari 2009

Ett år idag!

För ett år sedan var det samma väder som idag. Snålblåst, slabbigt och grått. Då stog barnen och jag här ute på gatan redan kl 07 och tittade på när vårt hus lastades av lastbilarna. Kamera och filmkamera i högsta hugg (den där filmen har vi inte tittat på en gång). Det var en stor dag! Och det har ju varit ett händelserikt år, många val och beslut. Men, vad roligt det har varit. Klicka här och se hur det var för ett år sedan.

Idag känns det ju väldigt bra. Vi sitter här inne framför en sprakande brasa och myser, och kan knappast tänka oss att vi någonsin bott någon annanstans. Ännu har vi inte ångrat att vi sålde vårt gamla hus och byggde det här.
Nu har barnen och jag precis firat ett års dagen med en semla.

28 januari 2009

Något måste man ju göra

Febern håller i sig, och Agnes har hasat runt i nattlinne och filt hela dagen. Men själv blir man ju lite rastlös. Malte och jag lämnade Agnes en liten stund och åkte och handlade ingridienser så vi kunde baka en smaskig kaka. Kärleksmums efter recept från Leilas A piece of cake. Och nu i eftermiddag fika i uterummet. Nu ska barnen titta på bollibompa så jag får väl göra dem sällskap och virka några rutor. Ha en trevlig kväll!

27 januari 2009

Sjukstuga

Agnes har blivit sjuk, hög feber och ont lite här och var. Jag fick åka och hämta henne från skolan redan innan vi hade haft frukostfika på jobbet. Snopet som bara den, och på jobbet som vi hade värsta invasionen av patienter. Men man är ju aldrig så behövd som hemma när barnen är sjuka. Och det var verkligen en blek och varm liten Agnes jag hämtade hem. Hon har legat i soffan hela dagen och helst velat att jag skulle sitta brevid. Och det har jag gjort långa stunder, och samtidigt virkat några rutor. Och när hon har slumrat till har jag passat på att greja lite här hemma. Bland annat var jag ute i garaget och kollade lite i kartongerna som står ouppackade. I en av dem hittade jag Leifs farmors gamla kudde (som jag ratat innan). Idag fick den följa med in och hamnade i soffan i uterummet.

26 januari 2009

Fint i köksskåpet

Ribb som formgavs av Stig Lindberg inför Hemutställningen i Helsingborg 1955 pryder sin plats i vårt köksskåp. Porslinet tillverkades av Gustavsbergs Porslinsfabrik mellan 1955-1974 för att sedan åter börja tillverkas 2003. Jag hittade de här kopparna med fat hemma hos min farmor, och vilken tur att ingen annan ville ha dem. Fina eller hur?

25 januari 2009

För ett år sedan.


Idag är det ett år sedan vi var i Myresjöhus fabrik och tittade på när delar av vårt hus byggdes. Vi fick ju gå med en fm och titta. Från trästockar till färdigt hus. Det var ju spännande att se, och naturligtvis extra roligt när vi såg fönster och väggar med vårt ordernummer på. Det kändes ju där och då att det inte skulle gå att få ihop alla delar till ett hus att bo i. Men vilken tur, det gick ju bra. Sedan gjorde ju Johan (vår snickare) ett jättejobb här på plats.
I em har vi bjudit mormor, morfar och moster på middag. Till efterrätt blev det äppelpaj.

Goda pajen

250 gr smör

1 1/2 dl socker

4 dl mjöl

1 tsk vanlijsocker

6 dl frukt eller bär

Smält smöret, rör i ingredienserna. Hälften av smeten i botten av formen, frukt, resten av smeten över.

Gräddas i 200 grader tills den får fin färg.


24 januari 2009

Fixar lördag

Idag har vi bara städat och fixat hela dagen. Leif har varit iväg och köpt ved, för nu har vi eldat upp alla rester från husbygget. Så från och med idag så eldar vi med björkved. Härligt! Jag har fixat här inne med allt det där vanliga tråkiga. Nu väntar snart en god fisksoppa som Leif ska sno ihop. Ha en trevlig kväll!

23 januari 2009

Även jag...

..har satt händerna i degen idag. Jag gjorde äntligen slag i saken och bakade lite bröd. Jag tycker iof att det är kul att baka, men ack så ledsamt att ta hand om allt efteråt. Eller kan det vara så att jag håller på med så mycket på en gång (baka,laga mat,stryka mm), att det blir jobbigt att plocka iordning för den skull? Men nu är allt under kontroll iaf.
Eftermiddagen ska barnen och jag tillbringa i simhallen, så dags att åka.

21 januari 2009

Badrum

Här kommer lite bilder på vårt badrum. Handdukarna och tvålflaskan fick vi i julklapp. Och de passar ju in fint. Badkaret som vi valde att bygga in. Handdukstorken som vi nästan aldrig använder, ja mer än att hänga handdukarna på naturligtvis. Men nästan aldrig med värme.

20 januari 2009

Shoppingtur

Nu i eftermiddag har barnen och jag varit inne i Jönköping en sväng. Agnes termobyxor hade gått sönder, så vi behövde köpa ett par nya. Och då passade vi på att köpa en ny jacka också, den hon hade var nästan lite liten och framför allt kort i ärmarna. Det var en nöjd tjej som bar ut sin kasse från sportaffären kan jag lova.
Det går ju inte åka till Jönköping utan att gå in en sväng på Ikea. Där slank allt det där vanliga ner i kassen, värmeljus(går ju åt en del den här årstiden), servetter, några mindre papplådor både till oss vuxna och till barnen. Jag gick även en runda på fyndhörnan och där hittade jag den här fina filten för halva priset. Vi var även på Mio och där köpte jag den här lampan med skärm från Watt och Veke. Det är likadan skärm som den vi har över matbordet, bara storleken mindre.

Snögubbarna

Idag föll snön ner med stora, fluffiga flingor. Så Malte och jag skyndade oss ut och gjorde en liten snögubbe och en lykta.

19 januari 2009

Förmiddagsfika...

Jag kan se mig själv sitta på den här fina betongbänken från Skulpturfabriken, med en kopp kaffe i handen en sommarförmiddag. Bänken skulle jag ha på framsidan av huset, brevid entrén För där ligger solen på ända fram till tidig eftermiddag. Ja, drömma går ju, men tyvärr blir nog inte just den här bänken någon verklighet. Priset stämmer inte riktigt överens med min plånbok, tyvärr. Men som sagt drömma går ju....


Bild:Skulpturfabriken och Filippa K

17 januari 2009

Sett från jobbet.

Jag jobbar ju iof i en gammal militärstad. Men lite snopen blev jag ändå igår när jag tittade ut genom fönstret, när jag kom till jobbet. 5 husarer i full mundering på sina hästar i Vildparken.
Här har vi spelat Uno och bastat ikväll. Nu väntar Wild Kids, räkor och lite gott vin. Ha det bra!

16 januari 2009

Bytt,bytt..

Nu har jag varit och bytt marimekkoskålen. Så nu har vi en i klarglas och en rökfärgad. Så fina!
Nu ska jag snart ge mig iväg till jobbet, där jag ska tillbringa min helg. Ha en skön helg!

15 januari 2009

Glömt att visa..

..bästa julklappen från barnen, som har hängt runt halsen sedan julafton.

Vårblommor

Jag hade tänkt att köpa ett knippe tulpaner idag när Malte och jag var nere på torget. Men tji fick jag. Det var inte en blomstergubbe där idag, så jag fick gå till blomsteraffären istället. Där fanns det tulpaner men bara bundna buketter som jag inte ville ha. Så det fick bli de här fina pärlhyasinterna istället.
Idag jobbar Leif i Nässjö, så vi för sällskap till lunch idag. Ärtsoppa och pannkakor. Så nu är det hög tid att börja steka pannkakorna.

14 januari 2009

Jag fick ihop det...

Idag efter många försök lyckades jag göra ett litet kollage. Jag har ju som jag skrivit innan, alldeles nyss upptäckt photoshop. Och nu har jag som ni ser kommit ännu en bit på väg. Men som det står är det ett prov, jag hoppas att jag kommer kunna bättre än så här så småningom.

13 januari 2009

Vad ska vi äta idag?

Det är den klassiska frågan här hemma, också den jobbigaste. Jag gillar verkligen att laga mat, men komma på vad man ska äta är ju lite värre. Speciellt till vardags. Det blir ju väldigt mycket korv och köttfärs. Jag tänker varje vecka att nu ska jag börja med vecko matsedel, men det faller alltid. När onsdagen kommer är jag ju inte sugen på det som är bestämt för den dagen. Jobbigt läge. Men idag blev det lätt lunch, nu innan jobbet. Och det pga att Malte fick börja dagis tidigare för de skulle ha julgransplundring. Hallonsmoothie, knäcke och kaffe. Jag tar med matlåda till jobbet att äta senare. Idag är det ris och köttfärsröra;)

11 januari 2009

Vilken ska jag välja?

Jag fick i julklapp av min syster en marimekkoskål. Den var i klart glas och en sådan har jag ju allaredan. Så nu ska jag byta den, men då är ju frågan vilken färg ska jag välja? En rosa..
eller en sandfärgad...
eller kanske en oliv.

10 januari 2009

Ledig lördag

Det blev skidor idag. Det var ju plusgrader, men riktigt bra underlag i backen iaf. Nu ikväll blir det middag med goda vänner. Så trevligt. Ha en bra kväll!

9 januari 2009

Skit också

I förrgår var det minus grader och riktig vinter, idag är det plusgrader och lite vår känslor ute. Det är ju inte riktigt kul. I januari ska det vara kallt och snö, våren kommer ju inte förrän tidigast i mars iaf. Det är ju lite ledsamt det här blasket fram och tillbaka. Våran tanke var ju att åka skidor ikväll och imorgon. Ikväll blev det inget, utan lite mys hemma med bland annat lite singstar. Imorgon trotsar vi nog vädret och åker iväg på fm iaf. Hoppas att det blir kallt i natt så backen håller sig ok fram till lunch. Ozzy var glad nu ikväll iaf, han fick hoppa runt på upptäcksfärd i huset.

8 januari 2009

Sovrummet

Nu på morgonen har jag plockat bort alla ljusstakar och stjärnor i fönstrena. Det känns ju bra, men det blir allt lite tomt och ikväll kommer man ju märka att det blir lite mörkt. För i några fönster har vi inga lampor i vanliga fall. När jag höll på slog det mig att jag inte visat vårt sovrum sedan vi flyttade in.
Just lampor tycker jag är jättesvårt. Och hit till sovrummet har vi haft ett elände med att hitta några vettiga sänglampor. Jag ville ha lampor på sänggaveln men pga snedtaket går inte det. Men så var jag på Mio i ett annat ärende och tog en vända bland lamporna. Och där hittade jag den har lampan som visade sig passa riktigt bra.

7 januari 2009

Hur går det...

..med virkandet då? Jag har nog virkat ca 100 rutor, men om det ska bli en någorlunda rejäl filt så behövs det nog ca 100 till. Så jag har ju lite kvar. Pust! Det har ju inte blivit så mycket gjort nu runt jul, men nu ska jag sätta igång igen.

6 januari 2009

Vinter/Sommar???

Idag har vi haft en bra dag i skidbacken igen. Man får ju passa på nu när det är tillfälle. På lördag packas fikakorgen ännu en gång hoppas vi. Hela familjen gillar verkligen det här med skidåkning. Båda barnen drog med sin mamma upp i guppen idag, men vad får väl inte en mamma göra för sina barn? Men nu ikväll när vindarna viner runt knutarna är det ju inte utan att man längtar efter sol och värme.
En bild från i somras värmer lite i hjärtat iaf. Imorgon är det fritids och dagis igen. Undrar hur det kommer gå att komma in i normala vanor igen?

5 januari 2009

UNO...

I huvudkorridoren på jobbet pågår en fotoutställning just nu. Underbara bilder av en isländsk fotograf vid namn Karl R Lilliendahl. Fotografierna är tagna på olika platser och alldeles vanligt folk i olika städer i Italien. Utställningen heter just Uno, så klicka här och titta på fotografierna. Det är flera stycken av dem som jag skulle tänka mig att ha här hemma. Vi har en del väggyta där de skulle passa utmärkt. så gör som jag titta, njut och längta till Italien.

4 januari 2009

Bullar i alla former

Nu ikväll när Leif och Agnes åkte iväg för att spela innebandy började Malte och jag att baka bullar. För igår när vi skulle ut i skidbacken, visade det sig att vi inte hade några bullar att ta med oss. Så idag fyllde vi på frysen inför många vinterutflykter. Maltes ängelbullar.....
Mammas mer traditionella bullar...
Men alla sorter kommer avsmakas med ett glas mjölk innan det är dags att krypa till sängs.

3 januari 2009

Årets första åk...

..gick alldeles utmärkt. Här står familjen just innan vi ska kasta oss ut i backen.

2 januari 2009

Skidpremiär

Riktigt kallt ute i några dagar resulterar inte bara i tjocka sjöisar, utan också i konstsnö i skidbackar och skidspår. Imorgon är det premiär i en backe nära oss. Så idag blev det att åka till en sportaffär och köpa skidor till Agnes. Hennes var nästan för korta förra året, i år var det verkligen dags för ett par nya. Vi får verkligen tacka personalen i affären som fixade så bindningarna kom på skidorna idag, så det blir åka av i morgon. Barnen provar sina hjälmar nu ikväll.