25 februari 2009

Ännu en dag

I går hade Malte och jag en ledig dag. På förmiddagen var vi en sväng på biblioteket och passade även på att ta en semla på fik. Mysigt en vanlig vardag. Eftermiddagen tillbringade jag i köket och förberedde maten inför vår skidsemester. Så nu är all mat färdig, känns bra att man kan bocka av något på listan.
Nu ska jag strax åka till jobbet, där väntar lönesamtal. Jag är inte jättebra på att berömma mig själv, och det känns som att man ska vara det när det är lönesamtal;). Men efter ganska många år på samma ställe så vet dom nog vad jag går för, hoppas jag!

23 februari 2009

Man tager vad man haver...

..när man ska göra middag efter en dag på jobbet. Men det fanns iaf en bit tinad kassler i kylen, så ris, majs, tomat, gurka, paprika och kokt ägg blev en helt okej kasslersallad. Jag tog lite keso vid sidan av och barnen lite dressing. Svårare än så här behöver det ju inte vara. Barnen åt med god aptit och det blev lite över till en matlåda.
Malte åkte vasaloppet igår. Leif, mormor och morfar (jag var ju tyvärr på jobbet) var en stark hejarklack. Efteråt firade de med våfflor i cafeterian. Medaljen hängde runt halsen resten av dagen, han var så stolt!
På em var det mormor och morfars tur att följa med ut till stallet och titta när Agnes red. Det måste ju vara rättvist, eller hur?

20 februari 2009

Helg igen!!

På förmiddagen idag har Malte varit ute och åkt längdskidor. Det var premiär, och det gick faktiskt ganska bra. Men det är klart att jag räknade ju inte gångerna han ramlade. På söndag är det barnens vasalopp i Lövhult, så vi får väl se om han ska ställa upp. Leif vill nog gärna det gammal vasaloppsåkare som han är. Just nu bygger Malte, Agnes och en kompis till henne koja i uterummet, jag väntar nog en stund med att gå ut och titta och se hur det ser ut. Ikväll blir det tv-kväll med hemgjord pizza och lite godis. Imorgon blir det en tur till skidbacken med familjen på förmiddagen och arbete (för min del) på eftermiddagen. Ha en trevlig helg!

19 februari 2009

Förmiddagsfix

Idag är jag ledig, men måste åka in till jobbet i eftermiddag(vi ska ha möte med vår nya chef). Så förmiddagen här hemma har vi tillbringat på lite olika sätt, Malte och jag. Jag går runt och plockar hela tiden, tvättar och lagar mat. Malte har det lite roligare, badar och bygger koja.

18 februari 2009

Inte mycket att skriva om

Här händer det inte så mycket just nu. Leif är iväg på kurs och jag ska snart iväg till jobbet. Det börjar bli hög tid att förbereda maten vi ska ha med oss när vi åker till Idre. Men både Leif och jag jobbar ganska mycket ända tills vi åker. Så all ledig tid den närmsta veckan får väl gå till det.
Eftersom jag inte har något vidare att skriva om idag måste jag passa på att visa en av Maltes julklappar. Det är kusin Lovisa som har sytt den här fina tigern och gav den till Malte i julklapp. Den är jättefin!

15 februari 2009

Något att se fram emot

Idag har jag varit på jobbet för första gången på en vecka. Ganska skönt faktiskt, att vara utan sjuka barn ett tag. På min mail på jobbet fanns även de här åtråvärda biljetterna... Om ni inte fick biljetter sist (och gärna vill ha), får ni hänga i på tisdag. Då släpps biljetterna till lördagskonserten vid kl 09.00.
Nu ikväll har vi träffat familjen vi ska åka till Idre med. En matsedel inför hela vecka är satt, och även vem som handlar och lagar vad är klart. Det börjar dra ihop sig, bara några veckor kvar. Härligt!!

14 februari 2009

Härlig lördag

Idag var första dagen ute för Malte och mig på en vecka. Då tog hela familjen en tur till Lövhult och åkte snowracer (pappa tog även en tur i längdspåret), det var härligt att vara ute i friska luften igen. Tyvärr hade vi inte tänkt till riktigt och tagit med oss korv att grilla (korvoset låg som en dimma över hela Lövhult), men det får väl bli en annan gång.
Nu i eftermiddag har jag fått sitta i lugn och ro i uterummet med ett glas vin och en bok. Solen sken in och det var alldeles ljuvligt. Kan hända att det var min alla hjärtans dag present från barnen. Ha en fortsatt trevlig dag!

13 februari 2009

Gammalt & Nytt

Efter en vecka hemma med en sjuk Malte börjar vi båda bli lite rastlösa. Malte häller ut allt lego och alla bilar på golvet, kanske kan det bli lite roligare här på Hermelinstigen då? Och mamma har tagit en runda ut i garaget igen. Där hittade jag min gamla sockerlåda, den kanske jag kan ha mina tidningar i? Nu har jag provat med att ställa den i uterummet. Är inte riktigt säker om den blir kvar där, men provar ett par dar till. Iaf lite gammalt och lite nytt.
Om en stund kommer min kusin Maggis och fikar hos oss, så nu ska Malte och jag göra chokladbollar.

12 februari 2009

Konstnärer

Igår handlade vi vattenfärger. Ungarna stog hela eftermiddagen vid köksbänken och målade. Några av alla allster. Det finns en uppsjö av teckningar har runt omkring i hela huset. Idag har Malte lite feber igen. Undrar hur länge det ska fortsätta? Det känns lite långsamt att gå här hemma nu.

11 februari 2009

badrum nr 2

Idag hade Malte ingen feber på morgonen, så det blev en liten utflykt till Ica. Tänk vad skönt det kan vara att bara komma ut och handla lite mat, när man varit inne i flera dagar. Sedan har dagen mest handlat om att laga mat och städa. Agnes har varit med ett par kompisar och bowlat på förmiddagen. Men efter att ha varit iväg och lekt med kompisar både måndag och tisdag, tyckte hon att det var ganska skönt att bara vara hemma med mamma och lillebror i em. Här kommer några bilder på vår toalett på nedervåningen. Jag är jättenöjd med alla val vi gjort, utan just golvet här på toa. Det är skitsnyggt, svart och matt. Och det är just det matta som kanske inte är så bra. Allt syns väldigt tydligt här inne, det är bara riktigt snyggt när det är ny svabbat. Tyvärr! Men det är väl något man får lära sig leva med. Här nere har vi ju även vår bastu. Vi kanske inte bastar varje vecka men så gott som.

10 februari 2009

Fortfarande sjuka

Här hos oss är det fortfarande sjukstuga. Malte har hög feber och är helt off faktiskt, endast pigg den där stunden som alvedonen verkar. Idag under den där lilla stunden ville han måla med vattenfärg. Visst det ska mamma lösa! Ut i förrådet där jag vet (tror) att vi har en kasse med pysselgrejer. Men tro inte att jag hittade den, den är helt borta. Undrar om vi ens fick med den från mormor och morfars hus när vi flyttade därifrån. Om inte så är den nog på soptippen nu, ja det är den nog i vilket fall som helst. Men jag hittade en annan sak i en kasse, glassformar. Så som kompensation gjorde vi lite juiceglass i förmiddags. Men lilleman orkade bara halva glassen nu i em när det var dags att äta upp dem.

9 februari 2009

Vi ska på konsert

Jag har sagt "att det finns en artist jag vill se live och det är Madonna". Nu kommer hon ju äntligen till Sverige i sommar. Och efter några timmars köande på nätet fick jag mina biljetter. Jippie!! Äntligen!! Det ska bli fantastiskt, superkul, jätteroligt.

8 februari 2009

Sjuka igen !

Nu är det Leif och Malte som inte är så krya. Kräksjukan gjorde entré under melodifestivalen igår kväll. Så lagom trevligt, men ändå väntad eftersom den härjar friskt i vår närhet. Malte har även fått hög feber under dagen, så det är en ganska medtagen kille som sitter brevid mig i soffan.
Inatt kom det massor med snö. Och våra planer för dagen innehöll en tur till skidbacken med goda vänner. Men det var ju bara att ringa återbud till detta, och hoppas att snön ligger kvar under veckan eftersom vi har sportlov. Någon dag hoppas jag att vi kan ge oss ut i backen antingen med skidor eller snowracer.
Nu i eftermiddag har Agnes (i brist på annat att göra), lärt sig virka luftmaskor. Vi ser nog ganska torra ut där vi sitter sida vid sida med varsitt virke;)


6 februari 2009

Äntligen!

Leif har ju ett förflutet inom restaurangbranschen, både som anställd och egen. Restaurangen hade han här i Nässjö under några år, och lade ner samma år som Agnes föddes. Ända sedan dess hör vi med jämna mellanrum att det var synd, för nu finns det inget riktigt bra ställe att gå och äta på;). Men nu är det slut med det, vi sätter vårt hopp till detta ställe.
Personerna som ligger bakom "Hos oss" är gammal personal och gamla stamgäster till Leif. Så naturligtvis kommer vi att komma dit och smörja kråset med jämna mellanrum. Och den 27 februari kommer vi definitivt.

5 februari 2009

Meandi

Igår hade jag en liten happening här hemma. En kompis till mig säljer Meandi´s kläder, så igår drog hon intill med sin klädställning med färgglada kläder. Agnes och Malte var med hela tiden för att se vilka kläder de ville ha (Leif var borta på kick off med jobbet). Det slutade med de här kläderna;
Fina smala jeans till Malte.

Sötaste prickiga kjolen till Agnes. Hon valde den själv, efter mycket velande om hon kanske skulle ta den fina tunikan istället.

Till slut föll valet på kjolen. Men då kunde inte mamma annat än att beställa tunikan (men det vet hon inte om, utan det ska bli en överaskning)

Så fick ju Malte också välja något. Och han valde naturligtvis just den tröjan som jag inte hade några planer på att köpa. Men han blev jätteglad över att få en "Byggare Bob"tröja.
Nu ska jag snart åka till jobbet och eftersom Leif är iväg får vi leja barnvakt ikväll. Morfar får hämta på dagis och skola. Och sedan får moster Ako följa med Agnes till ridningen. Vilken tur att vi har dem!
Bilder. Meandi

3 februari 2009

Utmärkelse..

Jag har fått en utmärkelse av Maria, Lundins nya hus. Hon och hennes dotter har förövrigt födelsedag idag. Grattis till er båda!

Lista också 5 saker du inte kan leva utan och skicka sedan vidare till några du tycker är värda en utmärkelse!

  • Min familj
  • Barnens kramar och pussar
  • Kärlek
  • Resor och händelser att se fram emot
  • Smågodis (godisråtta som jag är)

Så ska jag skicka vidare, och då väljer jag