30 maj 2009

Lyckliga barn


Äntligen säger barnen, fy vad ful den är säger vi vuxna. Vi pratar ju alla om studsmattan, som vi idag har monterat ihop efter konstens alla regler. Den tar ju upp en stor del av vår gräsmatta och den är ju verkligen inte vacker där den står. Men barnen har ju jättekul och höra deras pärlande skratt överväger allt det andra.
Nu ska vi cykla ut till mormor och morfar där barnen ska sova inatt, för mamma och pappa ska ta på sig partystassen och gå på 40årsfest. Ha nu en riktigt varm och trevlig eftermiddag och kväll! För jag kan lova att det kommer vi ha.

29 maj 2009

Premiär

Just i detta nu klipper Leif vår gräsmatta för första gången. Barnen har längtat länge efter detta, för då kanske studsmattan får komma upp. Grannarna längtar nog oxå, för nu kanske Malte slutar ringa på hos dem vid 8.30 och fråga om det är OK att han hoppar på deras studsmatta en stund;).
Imorgon hoppas jag att vi ska åka och köpa en torkvinda och få ner den i marken, jag längtar efter att kunna hänga ut lakan. Det finns inget som luktar så gott som lakan som torkat ute.
Här ska jag börja förbereda maten och öppna årets första rosé. Ha en bra kväll!

27 maj 2009

Ta ställning

Som undersköterska på Iva jobbar jag ju med att vårda kritiskt och allvarligt sjuka patienter. Något av det svåraste man kan råka utför är när man står inför det faktum att patienten man har framför sig är har avlidit och är hjärndöd. Detta är naturligtvis fruktansvärt för de anhöriga, och jag ska även finnas där för att hjälpa och stötta dem i deras livs svåraste stund. Men varför skriver jag nu om detta, jo, för i måndags var jag på kurs i Göteborg som handlade donation. Man får verkligen en tankeställare om hur viktigt det är att ta ställning, och hjälpa sina anhöriga med ett tungt och för många ett svårt beslut. Så om du inte gjort detta, gå in här och anmäl hur just du vill göra.

23 maj 2009

Beställt

Nu på förmiddagen var vi nere på Moogio och beställde en markis till uteplatsen. Efter att ha varit helt inne på en grå ändrade vi oss i butiken och slog till med en svart med aluminium stomme. Det kommer bli jättesnyggt! Så om ca 4 veckor kommer den att monteras upp, alltså lagom till midsommar. Hoppas att solen och värmen kommer samtidigt som markisen (om den nu inte kommit innan).
Vi passade även på att beställa plissér till allrummet, även de svarta. Hoppas att det blir bra;)
Ikväll blir det mat i Italiens influenser här hemma. Jag ska prova ett recept ur Paolos nya bok. Kyckling fylld med spenat, pinjenötter och parmesanost, mumsfillibaba.
Förresten jag måste ju skriva ett litet grattis till min svägerska Anna, hennes syster och kompisar som vunnit en tävling hos Bloggfamiljen. De kommer nästa Lördag få åka upp till Stockholm och bo på fint hotell,shoppa med systrarna Graaf, stylas på Make up store, dansa med Daniel da Silva, middag på Riche och champange med Bygglovs Matte. Det kunde ju vara sämre, eller hur? Ni kommer få det jättekul brudar!

22 maj 2009

Eldkorg

Jag skulle gärna ha den här eldkorgen stående utanför vårt hus. Tänk vad trevligt en kväll nu i sommar, när solen gått ner och man sitter ute på altanen med treviga vänner. Eller efter en vinterdag ute i pulkabacken, sippande på varm glögg. Jag måste nog börja sälja in den här idén på allvar;).

Bild: Röshult

19 maj 2009

Markarbete

Nu har det börjat hända lite utanför vårt hus. Förra veckan fick vi ett lass med bärlager (heter det så?) levererat. Så i helgen kämpade Leif med att få ut det. Han kom en bra bit på väg, men sedan tog stenen slut och det är fortfarande lite kvar att fylla upp. Idag kom det två lass till, ett med bärlager och ett med stenmjöl. Alltihop stategiskt placerat ;).



När skopan ändå var här så blev vi av med två lass med grus och sand som vi grävt bort där vi nu fyllt.
Jag jobbar torsdag och fredag, men Leif är ledig. Om man nu kan kalla det att vara ledig när man ska gräva och köra sten i flera dagar ;).

Cosa ci consiglia?


Översättning till rubriken "Vad kan ni rekomendera?". Och det är just de rätta orden när man tittat igenom Paolo Robertos nya fina kokbok "Grillmenyer från Skinnarviksberget". Hur många smaskiga recept som helst, frågan är ju bara vilket av dem man ska börja med? Grillad scampi och calamari eller Potatiskaka med aubergine, ägg, mozzarella och bacon? Eller varför inte en svalkande lättfryst zabaione med melonsås? Ja, ni ser själva, det kommer inte att bli lätt. Jag satt länge igår kväll och bläddrade fram och tillbaka i boken och slukade alla recept och härliga bilder. Samtidigt som hela familjen kände att nästa år blir det nog Italien på semester igen.

17 maj 2009

Ett år idag

För ett år sedan bar vi möbler och kartonger som bara den. Det var ju då vi flyttade in i här i huset. Vilken känsla det var, äntligen var huset vårt. Och nu när det gått ett år känns det fortfarande lika bra. Vi trivs ju alla så himla bra och barnen har ju sina kompisar precis utanför dörren. Kan inte bli bättre.
Igår bar Leif lite kartonger igen. Upp på balkongen, för nu är stolarna inhandlade. Det blev den målade varianten alltså bara att montera. Vilket Leif var gullig att göra åt mig;).
Så här ska vi sitta och ha det skönt på sommarkvällarna.
Nu ska Leif och barnen iväg och gratulera farmor som fyller år idag, själv ska jag åka iväg och jobba.

14 maj 2009

Va, kan man inte köpa dom!?

Jag hade ett litet samtal med Malte häromdagen.
- Mamma jag vill ha en bebis, en tjej.
- Jaså, en lillasyster?
- Nää, en bebis.
- Men dem kan man ju inte bara få.
- Va, kan man inte köpa dom!?

13 maj 2009

Linnea

Både min mamma och Agnes har namnsdag idag, de heter alltså Linnea i andra namn. Mina föräldrar har börjat med att fira barnen med paket på deras namnsdagar, idag inget undantag. Nu i eftermiddag kom de förbi här hemma. Stort paket till Agnes och även ett paket till Malte.

Varsin fin badhandduk inför sommaren.

Agnes fick även ett rött snyggt ridspö och Malte en jättestor spiderman boll. Grattis till både Agnes och mormor idag.

Malte och hans tjej...

Alldeles nyss tog jag en fika ute på trappan med Malte och hans "tjej" Meya. Jag en kopp kaffe och de andra två med varsin hemgjord juiceglass.

Söta eller hur?


Nu längtar jag verkligen att vi kommer igång med plattläggningen. Slippa sanden inomhus och kunna få snyggt framför huset, om inte annat få bort den "fina" trappan som barnen sitter och käkar glass på. Jag har ju min fina lilla bänk som vi ska kunna sitta och fika på framåt sommaren. Just nu står bänken på altanen och väntar på sin rätta plats.

12 maj 2009

Omöjligt

Här hemma hos oss verkar det som om det är stört omöjligt att vi ska bli klara med saker och ting. Det känns som om någon av oss alltid jobbar. Leif är nästan aldrig hemma innan 19 på vardagarna och jag jobbar ju en del kvällar,när det väl blir helg så känns det som om jag jobbar ALLA helger. Riktigt så illa är det ju inte, men det är hur som helst omöjligt för oss att hinna allt vi vill och ska.
I helgen när jag var på jobbet hann Leif iallafall gräva bort lite sand mellan huset och garaget där vi ska lägga plattor. Nu är vi iaf en liten bit på väg;)

11 maj 2009

Syskonkärlek

Vissa nätter är det trångt i dubbelsängen, inatt har varit en sådan natt. Leif och jag har legat och balanserat på varsin kant och emellan har barnen legat och haft det ganska rymligt. Vid 06 när jag gick upp för att ta en morgonpromenad låg de nära och syster kramade bror.

9 maj 2009

Hemma hos oss

För ca en månad sedan fick vi förfrågan från firman där vi köpt vårt kakel, om de fick komma hit och ta lite bilder. Bilderna skulle de sedan använda att visa upp på nätet och allmänt i reklam. Naturligtvis fick de komma, så en dag runt påsk kom de och knäppte lite bilder. Sedan har jag inte tänkt så mycket på det, förrän häromdagen. Stog i kön på Willys och slö tittade på reklamen på TVn ovanför kassorna, då Smålands plattsättnings reklam började rulla. Reklamen visade inget då men jag var ju tvungen att gå hem och kolla på nätet. Och där fanns vi med. Så klicka här och se lite hemifrån oss.

8 maj 2009

Vårfester

Igår var det vårfest i skolan. Klass 1A och 1B hade bjudit in sina föräldrar att lyssna på när de sjöng vårsånger. De sjöng så fint och precis när de började sprack molnen upp och solen började skina och värma oss litegrann. Härligt! Nästa vecka är det Maltes tur. Då är det grillkväll på dagis och vi får hoppas att det är fint väder då också. Alltså bara att packa picknick korgen igen.

7 maj 2009

Middagstips


Vad man ska äta till middag är ju den ständiga och återkommande frågan. Men häromdagen gjorde jag en rätt som jag trodde barnen endast skulle sitta och peta i, men till min förvåning tog båda en extra portion. Jag serverade kamutvete till och det var det som jag trodde skulle göra att barnen ratade maten. Men ibland har man ju som sagt fel;)

Tacoskryddad köttfärs med bönor, majs, kikärtor och kamutvete.

6 maj 2009

Regnet det öser ner

Det är riktigt sjusovarväder ute och jag har precis varit och lämnat Malte på dagis och ska snart åka iväg till jobbet. Om jag hinner vill säga;). Jag har just börjat läsa en väldigt spännande bok, så jag vill hellre läsa bok än jobba. Johan Theorins bok Nattfåk är det som jag håller på med. Jättebra än så länge. Jag kan även rekommendera hans tidigare bok Skumtimmen. Spännande och lite annorlunda.

3 maj 2009



En gång om året försöker tjejerna i släkten komma iväg på en liten resa. Denna resa går alltid till min kusin Anna i Vessigebro. Så nu fredag och lördag har vi varit iväg. I fredags var vi ute vid havet i Falkenberg, gick i sanden och käkade en mysig lunch. Sedan åkte vi hem till Anna och hennes familj som bor i Vessigebro, i ett gulligt litet gult hus. Där hade vi en härlig kväll, välkomstdrink och vin på en filt i trädgården och god lax att äta. Annas grabbar som är smarta killar flydde sedan fältet och sov över hos kompisar, för det är när vi ska sova allihop det kör ihop sig litegrann. Ni kan ju tänka er att det med 11 extra personer blir lite trångt i ett hus på 90 kvadratmeter. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum som det heter. Det är madrasser och folk överallt som ni förstår.
Igår lördag klev vi upp tidigt och åkte de 2 milen till Ullared och Gekås. Vi kom alla ut med många gula kassar och mindre pengar i plånboken. Så det var fullastade bilar som vände hem mot Nässjö.
Tack Anna och Joakim för vi får komma och hälsa på er, lika mysigt och trevligt varje gång. Och tack allihop för en trevlig liten resa!