30 juni 2009

Kalas

Då var födelsedagen över. Glädje och förväntan hela dagen. Äntligen fick hon det där Nintendot som hon önskat sig så länge. Även nattduksbord, armbandsklocka och kläder var en del av alla presenter.

Paketöppning på altanen.

Maten vi bjöd på. Potatissallad, pastasallad, kycklingspett, grillat kött, tsatsiki och färskt bröd.
Det kändes inte som något alternativ att bjuda på gräddtårta igår, så marängglasstårta fick det bli. Men vi kunde ju inte slopa den obligatoriska tårtan med godis på, alltså blev det en med nonstop och en med jordgubbar.
Dagen avslutades med en raggarrunda runt kvarteret med farbror Janne och kusin Lovisa.

29 juni 2009

Hipp hipp hurra!



Idag firar vi en 8åring här hos oss. Äntligen har födelsedagen kommit, firad med paket och pannkakor på morgonen och senare med fika på stan.

Grattis hjärtat!


Ikväll blir det släktkalas, så det är dags att börja förbereda all mat som kommer att gå åt, men innan det ska jag visa markisen som vi fick upp i fredags.



26 juni 2009

Då var det klart

Nu är både plisseerna och markisen uppe. Det blir jättebra. Uppe på andra våningen känns det redan mycket svalare och behagligare.

Innan...

Efter.


Är ju inget fotoproffs, så bilderna blev ju inte hundra.
Markisen är också uppe men tyvärr blåser det för mycket för att ta ut den just nu. Förhoppningsvis blåser det mindre lite senare så jag kan fota och visa hur det blev framåt kvällen.
Nu väntar lite fredagsmys. Vad sägs om en hallonmojito och lite vin, västerbottenostpanerad lax med sparris och färsk potatis och en jordgubbstiramisu?

Trevlig kväll!

25 juni 2009

Torsdag

Idag var sista dagen för Agnes på ridlägret. Det har varit en bra vecka med mycket häst och ridtid. Igår var det övernattning i tält med film och godismys, lilla hönan sov tillsammans med en tjej i ett litet litet tält. Det hade varit lite kallt och de var vakna första gången vid kl 04. Så nu var hon lite trött, sover allaredan i soffan och klockan är inte 20.00 än.
Eftersom både Leif och jag har jobbat till 18 idag behövde vi lite hjälp med passning av Malte (eftersom han har lov från dagis). Så Maggis har gjort en insats hela dagen, Malte och jag hämtade upp henne vid 7.30 sedan har de två hängt ihop. Badat,ätit glass, gjort chokladbollar. Tack Maggis!
Imorgon är jag ledig för att sedan jobba hela helgen igen, halvkul faktiskt. Jag hade en tanke om att åka ut och bada med barnen hela dan. Men så blir det inte, för på morgonen kommer killen från Moggio och sätter upp vår markis och plisseerna i allrummet. Härligt och lite spännande!Bada får vi göra på eftermiddagen.

22 juni 2009

Räcke på altanen och ridläger




Resultatet av Leifs och Tomas snickrande igår blev bra. Jag känner mig riktigt nöjd som länge befarade det värsta angående fästningen av stolparna. Nu ska bara de tvärliggande ribborna sågas till, målas vita och sättas upp. Det kommer nog ta ett tag misstänker jag, men vi har ju hela sommaren på oss;).


Den har fina lilla ridtjejen körde jag ut till ridskolan nu på morgonen. Enligt henne börjar sommarens bästa vecka idag. Ridläger står på programmet, måndag till torsdag kl 9-16, stallet hela dagarna. Vad kan väl bli bättre för en hästtokig 8åring.

21 juni 2009

Midsommarhelgen

Midsommarhelgen kom och gick, mycket regn och mycket jordgubbar. Midsommaraftonskväll tillbringades här hemma med goda vänner och vi hade trevligt och kvällen blev sen. Stackars mig som skulle upp och vara på jobbet vid kl 07.
Så här trött var Malte igårkväll efter kvällsmaten. Han var riktigt slut när han somnade med klubban i munnen;). Inte långt efter att Malte somnat somnade jag i soffan, verkligen pigga familjen.
Vi ska bygga upp ett räcke/insyddsskydd på altanen. Leif vill köra på den enkla fula varianten med stolpskor och jag vill ha den besvärliga varianten där stolparna fästs genom altangolvet. Eftersom Leif inte är någon snickare och säger att han inte kan lösa min önskan har vi hamnat i ett döläge där det inte händer så mycket. Men nu på fm kom Tomas förbi, och han står på min sida. Stolpskor är typ det fulaste han vet, så jag tror att han har lyckats övertala Leif nu. Tack Tomas!

19 juni 2009

Konstigt

Vi umgås ju som jag skrivit tidigare i ett stort gäng. Midsommar brukar inte vara annorlunda än andra storhelger, men i år är det annorlunda. Jag jobbar hela helgen!Och alla våra vänner har åkt iväg med sina husvagnar eller är bortbjudna. Alltså bara vi kvar, nä en familj är kvar i stan. Så de kommer hit ikväll och firar lite med oss.
Ha en bra midsommar!

18 juni 2009

Sommarmorgon

Här är kl 8 och jag har redan varit ute och gått i över en timme. Agnes och Malte har hunnit bada och spruta ner varandra och hela badrummet med vatten och just nu bråkar de i soffan. Ja, är det så här en vanlig dag på sommarlovet ska börja?

15 juni 2009

Helgen som gått


I lördags hade vi kalas här hemma. Agnes fyller ju snart 8 och vi passade på att ha kalas för tjejerna i klassen innan sommarlovet drar igång på allvar. 10 fnittriga och spralliga tjejer, femkamp, ballonger, tacos och marängsviss, vad kan gå fel?
Söndagen flöt på lite lugnt och Leif och jag avslutade kvällen med att gå på bio. Det var säkert ett år sedan vi var det senast, men vad skönt det var att sitta där i biosalongen och se en hel film utan avbrott. Det är man ju inte bortskämd med nu för tiden;).
Imorgon är sista dagen för barnen på dagis och fritids, härligt med lite lediga dagar. Jag jobbar iof 3 veckor till innan det är semester och Leif 4, men vi har nog lyckats pussla ihop det ganska bra för barnen fram till dess. Det känns som om barnen behöver lite ledigt och framför allt sova lite längre på morgonen:).

12 juni 2009

Avslutning

Skolavslutningen avlöpte enligt konstens alla regler. Alla årskurser fick sjunga sin egen visa och det hela avslutades med "Den blomstertid nu kommer" (inte ett öga torrt). Efteråt blev det jordgubbstårta här hemma med mormor,morfar och farmor.

Finklädda barn i soffan innan vi skulle iväg.

Skolavslutning

Tårtan är bakad, skorna framställda, klänningen struken, håret är tvättat och ska bara lockas, avslutningen är flyttad från hembygdsparken till sporthallen pga regnrisk. Vilken tur att de gjorde det, för här vräker regnet ner.

9 juni 2009

Favoriter?

Jag har sneglat på dem ett tag och jag har varit tveksam. Men idag slog jag till och köpte mig ett par träskor. Nu är ju frågan kommer de bli sommarens favoriter?


Svenska och tillverkade i Moheda.

Lika fina till jeans som till kjol och klänning!



Undrar vad Leif kommer säga, så som jag tråkat honom för de svarta träskorna som han gått med i flera somrar?

3 juni 2009

Lilla gumman....

..har blivit stor. Med risk för att låta gammal, jag kommer ju så väl ihåg när hon föddes, hurdan hon var när hon var liten, roliga saker hon sa och alla gånger vi suttit barnvakt åt henne och hennes syster. Men idag var det inte "tjocka Märta;)" vi såg innan balen, det var fina fina Maggis.Så fina !

Allt jag kommer ihåg från när Maggis och hennes syster Sofia var små är ju roliga minnen och om några år hoppas jag de säger samma sak om mina barn. För alla de gånger jag suttit barnvakt åt dem har de med råge fått betala tillbaka och passa mina barn. Hur ska vi klara oss utan er nu när Sofia är i Stockholm och Maggis söker skola runt om i landet?

Det gick att åka nercabbat nu i em, men det var allt lite blåsigt och kallt.

Baldag

Idag ställde Leif och jag klockan på 5.45 och gick ut på en morgonrunda innan barnen vaknade. Under den rundan hann det regna, blåsa och solen tittade fram och det blev riktigt behagligt en stund. Tråkigt väder och det verkar ju som om det ska vara så här hela dan. Extra tråkigt är det för idag är det stora baldagen här i stan. Leif har blivit beådrad av min kusin Magdalena (som slutar skolan på fredag) att skaffa fram en cool cab som hon och hennes baldate kan bli skjutsade i till balen. Och han har lyckats med uppdraget, så de blir upphämtade av en cool vit cab som skjutsar runt på dem innan balen. Vi får ju verkligen hålla tummarna för att det inte regnar under denna stunden, för det blir ju inte riktigt samma sak med taket uppe. Återkommer med en rapport om hur det blev och någon liten bild på fina Maggis.

2 juni 2009

Rosor

Jag beställde häromdagen tre fina betongrosor ifrån Perlan Living och idag hämtade jag ut dem på posten. Så fina! Jag har inte bestämt var jag ska ha dem, men så länge får de vara på bordet ihop med den fina hortensian jag fick av barnen på morsdag.