18 juli 2009

Skillnad..

Igår kväll satt vi ute tills klockan var över 23. Det var vindstilla och riktigt ljummet. En fantastisk sommarkväll. Ikväll regnar det och blåser på tvären. Tänk vad det kan ändra sig från en dag till en annan.


Bilder från igår kväll.

17 juli 2009

En skön dag

Leif och Malte åkte iväg tidigt idag och skaffade hem mer block till muren, så när Agnes vaknade passade vi på att ta en smoothie ute i solen. En skön början på en skön dag.
Sedan åkte vi ut till mormor och morfars stuga och badade några timmar, härligt!



Nu ikväll kom mormor och morfar förbi här hos oss en sväng, och blev kvar på middag. Vi brukar sällan ha efterrätt så här på fredagar, men idag blev det en blåbärspaj och blåbären plockade vi själva nu i em ute i stugan. Mycket smaskigt kan jag lova.
Leif och jag ska smita ut på altanen i lugn och ro nu när barnen äntligen somnat och fira med en GT att Leif oxå har semester.

16 juli 2009

Snart klara

Pga att det fattas lite block till muren så har J & C inte blivit riktigt klara ännu. Så imorgon får Leif hänga på låset och hämta hem dem som fattas. Vi är nöjda, mycket nöjda om jag ska vara ärlig. Det kommer ju bli lite tomt här hemma nu när grabbarna är färdiga med sitt jobb, de har ju varit ett trevligt sällskap från morgon till kväll. Allra mest kommer nog Malte att sakna dem, frågan är om de kommer sakna Malte lika mycket;).
Idag har jag och barnen gjort en utflykt till Jönköping. Bio (Ice age 3) och lunch på Mc Donalds stog på programmet. Filmen var helt OK (gillar 1 & 2 oxå), nästan lite otäck ibland enligt Malte. Nu ikväll har Leif hämtat hem husvagnen, för det börjar ju dra ihop sig för en liten semestertripp. Skönt att komma iväg lite.

15 juli 2009

Ridning hos Lovisa


Förrmiddagen idag var strålande, solen sken och vi följde med Lovisa till stallet. Agnes som numera blivit en van hästtjej hoppade vant upp på Donna som hästen heter. Mamma stog lite spänt brevid och tittade på, hästen har nämligen knappt blivit riden det sista 1,5 året pga att hon har fått föl. Men jag behövde inte oroa mig det minsta, Agnes klarade det med glans, skritt trav och en gnutta galopp.

Det var verkligen kul att stå där vid sidan om och titta, och se vilka framsteg hon gjort under året som gått.
Även lillebror var ju tvungen att rida en sväng, han satt som en van ryttare i sadeln och klarade både skritt och lite trav.
Det bästa är ju att Agnes är fri att rida på Donna hur mycket hon vill eftersom hon är för liten för kusin Lovisa. Så det lär nog bli många turer ut till stallet under sommaren nu när det gick så bra idag. Hur som helst Tack Lovisa för att du tog dig tid med oss idag.

Morgonstund har guld...

Klockan är strax efter 7, Leif och jag har varit ute och gått en timme. Vad passar väl bättre än att sitta och läsa tidningen i solen, på lilla bänken och med nylagda plattor?

13 juli 2009

Första semesterdagen...

Idag var första semesterdagen, härligt! Den har tillbringats här hemma, tillsammans med barn och plattläggare. Som de ligger i, både barn och plattläggare;). Det är ju bara det att barnen kan driva en till vansinne ibland, det gör inte de andra två.....ännu:).
Nu ikväll har jag och barnen (Leif fick vara hemma och bära plattor) varit på kalas hos kusin Ellen som blir hela 14 år. Grattis Ellen!
I resten av veckan blir det lite blandad kompott. En dag ska vi ut till kusin Lovisa och rida på hennes lilla söta ponny (för liten för Lovisa) och kanske kan jag låna en av de större hästarna och ta en runda. Sedan väntar en dag i Jönköping med bio och middag på Mc Donalds, slå det den som kan;).
Nu väntar sängen, så man är utvilad inför morgondagen, som troligtvis blir ganska lik den här (förutom kalaset).

12 juli 2009

Arbete pågår

De bär, släpar och gräver, med andra ord de jobbar hårt. Även om det är en del häng över spaden och höga skratt mellan varven;) Till och med Leif har huggt i med spaden och kör block med skottkärran (nu får kontorskroppen en riktig omgång). Själv serverade jag för en stund sen frukost till oss alla och ska snart förbereda middagen som ska ätas när jag stuckit iväg till jobbet(sista passet innan semestern).
En liten tjuvtitt på arbetet.


10 juli 2009

Insynsskydd

Jag är ju inte gift med en snickare och det är ju för all del inte min man heller;). Men med god hjälp av Tomas har vi ändå lyckats få ihop ett riktigt snyggt insynsskydd.




Leif och Tomas har satt upp stolpar och sågat till alla ribbor, jag har målat nästan alla ribbor och Leif har med ytterst lite hjälp av mig skruvat allt på plats. Vilket fantastiskt team work;). Jag kan tala om att vi är mycket stolta över det enda vi har snickrat i det här huset.
Idag har C & J kommit och börjat med plattläggningen, trappan från gatan är färdig och det verkar som om vi gjort rätt val ännu en gång;). De jobbar på bra grabbarna och de räknar med att vara färdiga senast tisdag.
I helgen väntar jobb för min del, men det är nedräkning, endast lördag och söndag kvar innan semester. Så måtte det gå fort och lagom att göra.
Trevlig helg!

9 juli 2009

Utlovad leverans..

..hölls och igår kom plattorna. Nu står det 19 ton plattor, mur och sten strategiskt utplacerade framför huset. Imorgon börjas de läggas. Härligt!



Igår blev Leif även färdig med insynsskyddet på altanen. Kanonbra! Kommer bilder på det en annan dag när vädret är bättre, så det visar sig från sin bästa sida;).

7 juli 2009

Inga plattor

Det kom inte hem några plattor till oss igår eftermiddag, suck, nu är sista budet att de ska komma imorgon vid lunchtid. Jaja, vi får väl se men jag tror inte på det förrän jag ser det;).

Idag har min dag här hemma mest bestått av målarfärg och väldigt mycket ribbor. Men nu är det bara en strykning kvar av ca 50 st, som jag räknar med att klara av imorgon bitti. Så om det vill sig väl så fixar Leif att sätta upp dem imorgon kväll när jag är på jobbet.

6 juli 2009

Baka och måla.


Här hos oss har vi passat på att fylla frysen idag när regnet öst ner. Bullar, muffins med smarties och chokladbollar. Skönt att ha det gjort innan semestern!

Idag står det även målning på schemat, vi håller ju på med ribborna till vårt insynsskydd på altanen. Där fick Leif förövrigt upp en sektion igår, och det blev riktigt bra. Vi är är övertygade om att det kommer bli superbra när det är klart.


Nu i eftermiddag ska de komma och leverera våra plattor och vår mur, för tanken är att man ska komma igång att lägga dem en kväll nu i veckan. Sedan ska de jobba på i helgen så det blir färdigt. Man kan ju knappt tro att det är sant och att det snart ska vara klart och framför allt det kommer bli mindre sand här inne.

5 juli 2009

Vilken helg...

..vi har haft. Leif blev ju bjuden på golftävling till Ekerum på Öland och hela familjen fick den äran att hänga på. 3 dagar i solen, god mat, trevligt sällskap och en tävling som slutade alldeles utmärkt eftersom Leif och hans lag tog hem första priset.

Bubbel för både vuxna och barn som väntade på rummet.

Utsikt från vårt rum.

Badbarnen, som var som russin när eftermiddagen kom.

Matsalen där vi åt frukost.

Utsikt över golfbanan.


Pappa och dotter.

Mamma och son.

Hela familjen har haft en jättetrevlig helg och vi kommer gärna med nästa år också;).

1 juli 2009

Börjat måla

Nu har Leif kommit igång med att måla ribborna till räcket på altanen. Många ribbor blir det (ca 180 st), så jag måste nog hjälpa till litegrann. Kan nog inte komma undan det här arbetet är jag rädd;).



I måndags när vi hade kalas för Agnes fick även jag ett paket. Det var lillasyster som var så snäll, och jag fick det bara för att det var sommar och jag är storasyster. Tack snälla Ako! En fin bakbok med en massa goda recept. Så nu ska här bakas!