30 september 2009

Bakdag

Idag har jag haft en riktig bakdag här hemma. Baka och laga mat är ju som ni vet ett stort intresse. Jag gjorde en banankaka, som trots att jag hade den i ugnen nästan 10 minuter mer än vad man skulle, blev misslyckad. Åtminstone ena halvan. Efter den missen blev det ungarnas favorit, chokladbollar. Sedan hittade jag i Leilas A piece of cake ett recept på en plommonroyal. Receptet finns här.


Barnen och jag provsmakade nu i em, chokladbollarna var helt klart barnens cup of tea, medans plommonroyalen plockade mer vuxen poäng.

Bild lånad från A piece of cake.

29 september 2009

Många bäckar små....

Idag köpte jag de allra finaste och rosa disktrasorna i affären. Hittade även en rosa diskborste att matcha med i diskbaljan. Om det blir roligare att diska är ju frågan, men en viss peng går till att stödja Rosa bandet-kampanjen.


Ska även gå förbi apoteket på väg till jobbet idag och köpa ett rosa band att sätta på jackan eller jobbarkläderna. Som sagt många bäckar små...

28 september 2009

Sittpuff

I eftermiddag när vi kom hem tände vi en brasa. Fantastiskt härligt! Så nu ikväll när barnen kommit i säng har jag suttit här på golvet, i värmen, med en kaffe och kollat på idol. Men jag har ju inte suttit så mjukt och skönt precis, det fattas något. Ja, en liten puff framför brasan skulle inte vara fel. Eller två skulle vara ändå bättre.
Hittade den här fina lilla puffen. Frida från Shepherd. Den finns i tre storlekar och i fyra olika färger. Mmm, skulle passa bra.

Fin, eller hur?

Bilder lånade från Möbelvärlden.se

27 september 2009

Helgen över

Då var den här helgen över, attans vad snabbt det går. Barnen och jag har varit själva lördag och söndag för pappan har varit på konsert i Göteborg. Igår kväll hade vi riktigt mys med bastu, tänd brasa och filmtajm i soffan. En klassiker blev det när barnen fick välja Detektiv Blomkvist och Rasmus.
Idag var det städning på schemat och i em bio. Malte och hans kompis hade en bio date och då skulle även Agnes och 4 av hennes kompisar med. Men fast jag tog med alla på bio är jag för tillfället världens dummaste mamma. Så ikväll ska det allt bli en tidig kväll, bäst att börja med kvällsmaten.

25 september 2009

Helg

Idag har vi fyllt upp vårt förråd med ved inför vintern. Skönt att ha det gjort innan det blir riktigt kallt och ruskigt. Nu blir det mys i soffan och det är möjligt att det tänds en brasa oxå;)


En liten drink så här på fredagen. Mango, färskpressad äppeljuice, sockerlag, vodka och en fyll upp med fruktsoda.

23 september 2009

USB

Leif hade med det allra coolaste usbminnet hem häromdagen. Malte är helfrälst.


En röd liten folka bubbla där lamporna lyser när den sitter i datorn. Ascoolt som Malte säger;).

22 september 2009

Vackert







Allt porslin är så vackert, hur ska man kunna välja en eller ett par färger? För mig känns det omöjligt.

Bilder lånade från Mateus.se

20 september 2009

En vacker höstdag

Idag har vi varit ute hos mormor och morfar för att fira mormor som fyller år på tisdag. Det är så skönt att komma ut dit, landet och tyst och lugnt. Och idag dessutom mormors goda mat.




Stugan hade min framor och farfar innan, och året jag föddes planterade farfar det här kastanjeträdet. Det har ju alltså blivit ett jätteträd på de här åren.



Ännu en härlig höstdag!

19 september 2009

Kalas och veckans vill ha


Idag har vi varit på kalas och firat kusin Hilda som fyller 11 år. Grattis Hilda!

Innan dess var barnen och jag och strosade lite i affärer under tiden som Leif jobbade ett par timmar. I en butik såg jag Eva Solos fina regnmätare, jag har inte sett den live innan. Och jag vill ha!


Den skulle passa perfekt på vår framsida.

18 september 2009

Inte en svamp


Nää, inte en ätlig svamp på flera timmar i skogen. Men vad mysigt vi hade det, vi hittade stora pinnar, stora hålor i marken och väldigt röda fina svampar och klättrade upp i ett älgtorn. Sist men inte minst så blev det kokt korv med bröd.


Nu kommer min käre man hem med sushi och blommor. Så nu är det dax för fredagsmys. Trevlig helg!

17 september 2009

Skogen

Imorgon ska jag och Malte ut i skogen och leta svamp och lingon ihop med min kusin och hennes flicka. Skogen kräver ju fikakorg, så idag efter skola och dagis blev det bakning hos familjen Augustsson.

Förena nytta med nöje, Agnes tränade matte när vi måttade och vägde.

16 september 2009

Titta vad jag hittade

Igår skulle jag lägga ner ett halsband i min låda där jag har mina smycken. Och plötsligt såg jag något som jag helt glömt bort att jag hade, 2 st tennarmband. Jag kommer inte ihåg när jag fick dem och jag tror jag fått dem av mamma och pappa.



Men nu ska de andvändas och inte ligga där i lådan och glömmas bort i 10 år till.

15 september 2009

Tillbaka på banan igen

Idag är första dagen på nästan två veckor som Malte ska gå på dagis. Gissa om han längtar? Sedan efter dagis får farmor följa med och lämna honom på Mulle, vi har förberett fikat som ska med och plockat fram ryggsäcken.
Igår var det utvecklingsdag för all personal på skolorna och förskolorna här i stan. Alltså var barnen lediga och jag med naturligtvis, så vad passade bättre än att åka till farbror Janne och Nina och rida. Tyvärr hade Donna gjort sig illa i en hov och haltade lite så det blev light ridning. Endast skritt. Men Agnes är så nöjd med att bara få stå och rykta och greja med Donna, så det gjorde inte så mycket.

14 september 2009

Arga Malte

Förra veckan hann jag ju kolla in utbudet på nätet en heldel när jag var hemma med Malte. Då kom jag på att det var länge sedan jag beställde något från Saltå Kvarn. Så med en Malte, arg som ett bi för att han inte fick en glass på minuten, beställde jag hem ett paket müslie. Idag kom det här i brevlådan. Eftersom man får döpa sin igen müslie var namnet på mitt paket helt givet;)

13 september 2009

Mer arbete

Idag har Leif och vår granne tagit tag i lite gemensamt arbete. De gräver där vi ska plantera häcken till våren. Ett ganska tråkigt jobb, tur att jag snart ska till mitt riktiga arbete;).

12 september 2009

Myskväll

Idag har jag jobbat hela dagen och nu blir det mys i soffan. Vaniljsåsen ska vispas, så det blir äppelpaj och kaffe till efterrätt. MMMMM.

Malte har ingen feber idag, härligt!

11 september 2009

Fredag

Idag hade Malte mer feber än vad han haft de två sista dagarna, så då ringde jag vårdcentralen. Och till min förvåning hann jag knappt prata klart förrän jag hade en tid inbokad. Väl där togs olika prover, som inte visade någonting. Alltså ingen svininfluensa. Skönt, då är det ju bara att ge det sin tid (hur länge det nu är). I helgen ska jag jobba, skönt! Så nu har ju Leif två dar framför sig här hemma, kul för honom;).
När man är hemma med en halvpigg son så hinner man ju titta runt lite på nätet. Det här hittade jag idag. Någon av de här fina dalahästarna skulle jag kunna tänka mig här hemma. Allra helst den svarta.



Bild lånad från: www.grannas.com

10 september 2009

I väntan på pappa...

..blev det köttbullemacka på balkongen. Jättegott och jätteskönt i solen.

Jaa, vad ska jag säga...

Malte är ju som ni förstår fortfarande sjuk och ute är det en härlig dag. Vi var iof ute och gick en sväng nu på morgonen men helst vill man ju vara ute hela dagen. Åh, vad tråkigt det är att vara hemma med sjuka barn. Agnes har friluftsdag idag och Leif skjutsade jag till tåget mot Stockholm tidigt på morgonen. Kurs över dan. Nu ville lilleman se på dvd, så då får jag passa på att bläddra i lite tidningar.

9 september 2009

Same, same


Fortfarande ingen ändring beträffande Malte. Han är inte alls pigg. Men när vi hade ätit frukost nu på morgonen tog vi på oss och gick på en liten promenad. Malte tyckte det var skönt att sitta i vagnen med sin vattenflaska och jag njöt av solen och att bara få röra lite på sig.

När vi kom in igen slängde han sig i soffan med syrrans nintendo.


I somras asfalterade de om vår gata, men lämnade biten närmast murar och tomtgränser. Tidigt igår morse kom de tillbaka för att göra färdigt. På bilden visas slutet av vår mur och därvid ska vi fortsätta med en häck. Det blir nog att gräva nu i höst för att sedan plantera till våren. Även in mot grannen ska det grävas och planteras.

8 september 2009

Bullbak


Här är Malte fortfarande sjuk, feber och hostar. Men på förmiddagen var han ganska pigg (med alvedon i kroppen), så då passade vi på att baka bullar.


Idag börjar Mulle och Malte skulle ju ha varit där med nybakta bullar och saft i ryggsäcken.

7 september 2009

En sjuk liten kille

Idag är jag hemma med Malte som fick feber i går kväll. Inatt fick han dessutom en fruktansvärd hosta och var så himla ledsen för att det var svårt att svälja. Så nu ligger han här ute i soffan och har käkat lite glass och fått i sig ett glas nyponsoppa. Lille plutten.

6 september 2009

Söndag

Idag har vi ägnat dagen åt att städa och fixa iordning lite överallt här hemma. Jag har blandannat planterat lite nytt i krukorna, pelargonerna hade verkligen gjort sitt.

Leif fick ner studsmattan för den har ingen varit uppe på på flera veckor. Han har även klippt gräset och vi får väl se om det var sista gången för iår.

Nu kommer snart kompisar hit och fikar, på en paj som blev mindre bra. Det var andra gången jag gjorde den och den blev misslyckad förra gången oxå. Ska nog inte göra den fler gånger;).

4 september 2009

Fredagsmys


Fredag och tråkigt väder. Ikväll blir det fredagsmys med hemgjord pizza, vin, smågodis och bastu.

Ha en mysig kväll!

3 september 2009

Namnsdag


Idag fick vi en namnsdagsfirare i familjen. Det är bollibompa som har en programpunkt där barn som har ett namn som inte finns i almanackan får skicka in ett brev med sitt namn. Sedan drar man varje morgon ett av brev och någon får en namnsdag Idag var det Ozzie eller Ozzy som blev de lyckliga:). Våran Ozzy får nog en extra morot idag.


En bild på Agnes och Ozzy när han var alldeles ny i familjen.

2 september 2009

Sommarminne

Jag sitter här och kollar igenom sommarens bilder och filmsnuttar, då hittade jag den här på Agnes när hon rider på kusin Lovisas häst Donna. Rösten tillhör Nina som agerar ridlärare när vi kommer ut och rider.

Idag är första gången jag klurar ut hur man gör för att få filmerna på YouTube:).

1 september 2009

Samling


Eftersom jag är gift med en gammal kock så har vi ganska mycket kokböcker. Förr läste Leif dem både länge och väl, men nu på senare år är det mest jag som läser dem. Jag gillar verkligen att bläddra i dem och se alla fina bilder och framför allt, prova recepten. En ren njutning både för kropp och själ.

Det har blivit en kokbokshylla ovanför frysen...

..och en tavellist fylld vid matplatsen.