30 januari 2010

Resa med barnen

I slutet av mars ska barnen och jag iväg på en liten resa. Vi ska ta tåget till Stockholm, bo på hotell och gå på teater. En riktig myshelg. Det blir första gången jag och barnen bor på hotell utan pappa, men det ska nog gå alldeles utmärkt (hoppas jag;)). Här ska vi bo, ganska nyrenoverat och ser kanon ut. Mina "små" (21&19) kusiner säger att det finns goda drinkar i baren på hotellet, men jag tror väl inte att det blir något häng där för våran del:). Sedan på söndagen blir det teater, Rasmus på luffen. Markolio och Benjamin Wahlgren har huvudrollerna. Det ska bli jättemysigt att åka iväg och barnen längtar. En liten bonus är ju att båda små kusinerna är i Stockholm just den här helgen, så vi får väl hitta på något kul tjejer?

29 januari 2010

Fredagsmysa

Idag är det äntligen fredag igen. Två fredagkvällar på raken har jag jobbat, så nu blir det fantastiskt härligt att vara ledig ikväll. Vad vi ska mysa! Bara barnen och jag, för pappan i familjen ska på konsert. Nässjös coolaste killar, Backyard Babies spelar i sporthallen, för att sedan ha ett uppehåll på obestämd tid framöver.

25 januari 2010

Måste man äta middag varje dag?

Jag har fastnat, fastnat i det eländiga träsket med att komma på vad vi ska äta för mat. Samma gamla mat dag ut och dag in. Köttfärs, korv och kyckling i olika utföranden. Inte nog med att maten ska varieras, den ska vara näringsrik och inte för fet heller. För sommaren kommer ju närmare med stormsteg;).
Men en liten räddningsplanka finns dock här hemma på min kokbokshylla. Julklappen från syrran, Hemma hos Melker Andersson.


Jag tror jag ska sätta mig med en kopp kaffe och läsa från pärm till pärm, nu genast.

23 januari 2010

Härliga vinter

Idag var det skidåkning på programmet. Vi kom till backen vid 10 och åkte sedan till 16, med endast korta stopp, och då var barnen inte helt nöjda. De hade kunnat åka någon timma till:). Men mamman och pappan var helt klart nöjda. Det är ju dock helt underbart härligt att vara ute hela dagarna och speciellt idag när solen skiner och det är ca 10 grader kallt.
Nu har vi bastat och käkat sushi, så en härlig dag tillenda. Imorgon ska Malte på kalas och vi ska hem till kompisar och planera maten inför skidresan. Ha en bra kväll!

22 januari 2010

Om jag hade haft...

...en lite lagom stor hund, så skulle den ha fått äta och dricka ur de här fina skålarna.


Design Simon & Tomas och döpta efter deras hundar Percy & Pooter.

14 januari 2010

Lediga i dagarna tre

Ännu en ledig dag, tredje dagen. Malte börjar bli lite rastlös här hemma, han längtar till dagis och kompisarna. Gårdagen innebar promenad med snowracer (himmel vad tungt det är emellan åt), fika med film och slutligen lite spel.

Idag väntar fika med en jobbarkompis, har även lovat Malte att vi ska göra chokladbollar här i em när Agnes kommer hem. Så ni ser, den här dagen går nog den också;).


Min fina orkide som blommar så fint på soffbordet.

12 januari 2010

Vardag igen

Skolan har börjat, på jobbet är allt som vanligt igen, vardags snurren har kommit igång på allvar med andra ord. Idag har Malte och jag dock varit lediga. Så vad passar väl bättre än att fylla upp bullförrådet.



Maltes bullar blev lite udda, lejon, dinosaurier, bilar och någon lastbil.

9 januari 2010

Vacker vinterdag


Ännu en strålande vinterdag, men ack så kallt. Agnes var på utekalas i Lövhult idag på fm, kallt men roligt var utlåtandet när hon kom hem. Undertiden som hon var på kalas passade Leif på att kasa runt i längdspåret, själv har jag varit hemma och skrotat hela dagen.




Bilder som jag kunde ta utan att ta på mig och gå utanför dörren här hemma.

6 januari 2010

Nu är julen slut

Idag har vi plockat bort det mesta av julen här hemma, barnens julgran ner klippt i svart säck (vad den barrade), alla tomtar nerpackade i sina kartonger. Men ljusstakar och stjärnorna i fönstrerna får stå kvar ett tag till. Jag var inte riktigt färdig med dem ännu kände jag. Nu i kväll raserades även vårt hus, till barnens stora lycka:).


5 januari 2010

Tavla

Vi beställde ju en tavla till vardagsrummet i höstas, nu hänger den där på väggen. Så fin och vi är så nöjda. Tack Åsa!