31 mars 2010

Knäckebröd

Idag har vi bakat lite här hemma. Bland annat detta goda knäckebröd.



Knäckebröd
1 dl havregryn
1 dl sesamfrö
1 dl linfrö
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
3 1/2 dl vetemjöl
2 dl vatten
1 dl olivolja
1 tsk bakpulver
2 tsk salt
Blanda de torra ingredienserna.
Tillsätt vattnet och oljan, rör ihop till en jämn deg.
Dela degen i 2 delar, rulla var deg mellan två bakplåtspapper.
Skär degen i lagom stora rutor.
Gräddas i ugnen på 200 grader i 15-20 min.


26 mars 2010

Fredagsmys och god mat

Vi äter fantastiskt goda mat här hemma hos oss. Idag blev det spagetti fruti di mare och till efterrätt hallon och blåbär under marshmallowfluff med glass. MMMM!


Trevlig helg!

Ljuvliga fredag

Idag har det ju varit en alldeles ljuvlig dag. Ett tag var det riktigt ljummet och snön smälter bort i raket fart. Härligt! Ett vårtecken så gott som något är att cyklarna har kommit ut från garaget och det firade vi med att cycka till affären och köpa glass.

25 mars 2010

Babushka

Nu står hon där på skänken i hallen och är så rosa och fin.



24 mars 2010

Julklapp


Den här fina regnmätaren från Eva Solo fick Leif och jag av mina föräldrar i julklapp. Nu väntar jag bara på att snön och kylan ska försvinna så vi kan ställa ut den. Tanken är att den ska pryda sin plats på framsidan brevid det höga gräset (om det har klarat vintern vill säga).

Bilden är lånad från dansk design.nu.

23 mars 2010

En helg i storstan...

...är vad barnen och jag har haft. Tidigt i lördags morse klev vi på tåget, som till barnens glädje var en dubbeldäckare.


Väl framme blev vi mötta av mina kusiner Sofia och Maggis. Så ut i storstadsvimmlet för att många timmar senare landa trötta på hotellet.
Från vårt rum hade vi utsikt över Medborgarplatsen. Senare blev det middag på restaurang med faster Mariann. Det var två trötta barn som knoppade in där på hotellrummet den kvällen. På söndagen var vi ju och tittade på Rasmus på luffen. Jag tror inte att Malte suttit så stilla och fascinerad i hela sitt liv. Barnen tyckte att det var jättebra och jag kan bara hålla med. Sedan hade vi den stora turen att när vi skulle hem fick vi sällskap av pappan som kom med tåget från Åre (försenade, skulle ha åkte med tåget mot Nässjö timmen innan). Lycka!

En riktigt mysig helg har vi haft, om än ganska trötta när vi kom hem:).

19 mars 2010

Snart påsk....

Om ett par veckor är det påsk, här hemma ska det firas alla dagar utan annandagen. Skärtorsdagen firar vi vår egen lille Malte som fyller hela 5 år, lille plutten. Långfredagen är det kalas för kompisen Tyra som blir 4, påskafton blir som vanligt med hela gånget. Påskdagen blir det släktkalas för Malte och annandagen får både Leif och jag åka och jobba.
Lite nytt påskpynt blir det nästan varje år, i år inget undantag.
Häromdagen klickades det här fina babushkaägget hem från Anyhow. Så fin!

12 mars 2010

Disco

Hönapöna börjar bli stor! Ikväll klädde hon sig för disco. Paljettklänningen och örhängen som matchar, pengar i fickan på nya skinnjackan, ja jisses snart 9 år minsann.


9 mars 2010

Takdropp..


...låter som musik i mina öron just nu. Det är inte utan att man längtar efter våren och fika ute i solen. Men vi undrar här hemma hur våra växter som vi planterade i höstas mår under all snö.


Så här fint var det i mitten av augusti....



...6 månader senare såg det helt annorlunda ut.

8 mars 2010

I hallen....

...har vi saknat någon typ av byrå. Men förra lördagen åkte vi in till Jönköping för att kolla utbudet. Tittade och funderade, och nu en vecka senare har vi en ny byrå. Till slut föll valet på en byrå från Bruka Design, en vit med betongskiva. Jättefin, kanske inte vår stil precis men ibland blir det bra att bryta av med något annorlunda.




Idag är jag hemma med en febersjuk Malte här på fm, om några timmar kommer Leif och löser av mig. Ett evigt pusslande fram och tillbaka.

Bild från igår när en febersjuk Malte käkade glass i uterummet och njöt av solen.

2 mars 2010

Önskan till altanen

Det känns iof ganska långt borta, men tanken på att sitta ute på altanen lockar. Nu har jag hittat en fin stol som jag skulle kunna tänka mig att ha där ute. Stolen är tillverkad i smide och flätad plast och gjord i Bangladesh.
Stolen finns att köpa hos Sally Ann , frälsningsarmens verksamhet för rättvis handel. Alltså köpa en stol eller två för en god saks skull, visst låter det bra?