14 januari 2008

1:a tankarna på nytt hus....


Fam. Augustsson består av Leif & Christina samt barnen, Agnes 6,5 år och Malte 2,5 år. Vi bor i Nässjö på småländska höglandet.
Vi köpte ett sekelskiftshus -96 som vi förfinat allt eftersom. Ett bra hus med vacker trädgård i ett barnvänligt område. Alla renoveringar har känts kul och inspirerande tills fasad-panelen återigen behövde bytas och målas.... Huset är på 125 kvm, bra planerat, men tankarna på ett större vardagsrum och allrum till barnen blev starkare. Våren -07 började Christina planera för utbyggnad!. Pappa Leif, som definitivt inte är någon snickare och speciellt händig, brast ut i förtvivlan - Nej... då är det bättre att vi bygger ett helt nytt hus.....
30 sek. senare surfades det febrilt bland husfabrikanternas hemsidor av mamma Christina...:)
Nu var bollen i rullning och Christina, som vet hur hon skall få sin man att "hänga på", smidde medans järnet var varmt. Leif ringde kommunen och inom ett par dagar var en hörntomt reserverad.
Vi gick på visningar, träffade hussäljare, och till slut hade vi till 99% bestämt oss för ett hus men vi skulle bara fundera över helgen. Säljare, på en stor husfabrikant, såg våra starka köpsignaler........ Vi tänkte väl att han ringer det första han gör måndag morgon. Nu, ca. 6 månader senare, har han ännu ej hört av sig!!! Vi gick på fler visningar och fick då kontakt med en mycket trevlig och förtroendeingivande säljare på Myresjöhus. Efter ett par dagar fick vi offert på det hus vi ville ha och senare samma vecka hade vi bestämt oss och kontraktet blev signerat.
Vi har beställt Myresjöhus Kornett, http://www.myresjohus.se/Vara-hus/15-planshus/Villa-Kornett.aspx, 1,5 plans villa med öppen planlösning.


Innnan midsommar sålde vi vårt gamla hus och i september flyttade vi till mormor och morfars hus....De bor över sommaren i sin sommarstuga på 60 kvm och då tyckte de att de kan prova att bo där över vintern så att vi fick deras hus i stan för oss själva........ tänk vad man gör för sina barn och barnbarn:)


Strax före jul gjöts plattan till grunden och i slutet av januari kommer stommen till huset

Inga kommentarer: