28 april 2009

Markarbete och plattor


Idag på morgonen hade vi grävaren här för att titta hur mycket vi behöver gräva ut innan vi lägger plattorna. Enligt honom behövdes det inte alls mycket, nästan så vi kunde göra det för hand ;). Nu gör vi det inte för hand utan han kommer och drar bort det som behövs och fyller upp lite på garageuppfarten. Vi hade även plattläggarna här häromdagen för att titta över det hela. Så nu börjar det dra ihop sig och snart kan vi beställa plattorna.

Häromkvällen när jag kom hem fick jag den här majblomman av Agnes. Hon hade tagit pengar ur sin egen plånbok och köpt den. Söthöna:)

27 april 2009

Laga och måla

Hos oss brukar alltid farmor hjälpa oss när vi behöver lägga upp byxor eller laga något som kräver symaskin. Häromdagen gick mina favoritjeans sönder och farmor är i Italien. Alltså är det ingen annan råd än att försöka själv. Fram med gamla symaskinen från -68. Resultatet blev bättre än väntat, så nästa gång kanske jag kan försöka även om farmor är hemma.

Ni vet bänken från Ikea, den fanns ju naturligtvis inte innan helgen, men kanske imorgon. Så Leif får åka dit då istället, men han får även åka till Jula och köpa den här stolen med tillhörande fotpall. Efter lite övertalning har Leif gått med på att ha den här typen av stol på balkongen. "Men du får minsann måla själv." Och det gör jag gärna. Frågan är bara vilken färg?

Svart eller vit?

25 april 2009

24 april 2009

Nytt

Idag kom jag äntligen iväg och köpte nya blommor till krukan på altanen. Jag hade tänkt att välja vita penseer, men när jag stog där i butiken föll ögonen på de här fina svart-lila varianten. Det verkar ju bli den första riktiga grillkvällen idag, här hos oss har barnen beställt hemgjorda hamburgare och klyftpotatis, så det får det bli. Tyvärr är det så illa att jag ska åka och jobba inatt, lovade detta för säkert en månad sedan, men gissa om jag ångrar mig idag? Skulle hellre sitta på altanen och njuta av solen och ett glas vin. Ha en underbar kväll!

23 april 2009

Några gånger kvar..


Agnes har visat sig vara tidernas hästtjej. ALLT som har att göra med hästar är bäst, enligt henne alltså. Varje kväll innan hon somnar läser hon hästböcker, hon travar runt här i huset istället för att gå, tittar gärna på hästtävlingar på TV, cykeln är enligt henne och hennes kompisar en häst mm.
Så veckans höjdpunkt är ju naturligtvis ridningen på torsdagar. Idag var det hoppning på schemat. Då hände det som är det jobbigaste i en ryttares karriär, hon ramlade av. Hon kom och drev på hästen i galopp mot hindret, klarade första hindret och klarade andra, men kom i obalans och gled av. Så där låg hon lilla hönan i spånet. Ledsen så klart men inte skadad, så efter en stund hoppade hon upp på hästryggen igen. Först lite skritt, sedan även trav och mot slutet tog hon även några hinder igen. Men som hon sa när vi åkte hem, "innan man är en riktig ryttare ska man ha ramlat 100 ggr, nu har jag bara 98 ggr kvar". En liten tuff tjej minsann.

Agnes och en av favorithästarna, dock inte den hon hade idag.

22 april 2009

En hjälpande hand




Världens strykhög, samlad under flera veckor med fint väder när jag sagt att "jag gör det en dag när det regnar". Men regnet har ju inte kommit, så idag är det ingen återvändå. Vilken tur att jag får hjälp av Malte:).

21 april 2009

Snopet

När jag fyllde år fick jag ett presentkort på Ikea av min faster (hon hade läst inlägget om bänken jag skulle vilja ha). Så igår tänkte jag sticka in till Jönköping och köpa denna bänk. Kollade innan om den fanns hemma, men icke sa nicke. Slut på de allra flesta varuhus här omkrng, mer än jag som vill ha den här bänken alltså. Idag kollade jag igen och det visade sig att de ska få in ett gäng med bänkar på torsdag. Så då får Leif agera budgubbe och köpa med sig en hem efter jobbet. Till helgen räknar jag med att kunna sitta ute på min bänk och njuta av solen.

20 april 2009

Det blev som vi hoppades

Vid 12tiden backade bilen intill entrén och ut lastades ett nytt fönster. Efter ca en halvtimme körde bilen iväg igen. Snabbt och lätt. Nu är fönstret nyputsat och skinande rent och framför allt inga ränder emellan. Annars idag har vi räfsat upp sten och hoppat studsmatta. Gissa vem som gjort vad?


19 april 2009

Nytt fönster?

Vårt fönster i hallen har inte varit som det ska. Jag höll på att putsa detta fönster tills jag var på väg att bli galen, det blev aldrig rent! Men till slut såg jag att det var smutsigt emellan rutorna, så där kunde jag ju stå och gno. Vi hörde av oss till Göran (vår säljare) och imorgon kommer en kille från Elitfönster. Om han kommer för att se om det verkligen är så illa som vi tycker eller om han ska byta ut fönstret vet vi inte (hoppas på det sista alternativet). Men vid 11tiden imorgon kommer han iallafall.

17 april 2009

Vilken skillnad....

Så här har vårt bord i teak som vi har på altanen sett ut. Ingen vidare trevlig syn, men det är så här teak blir när det står ute utan tak i ur och skur. Men idag gick jag lös på det med kaustiksoda, bära eller brista. Jag hade inte en aning om ifall teaken skulle klara av den tuffa behandlingen, men det verkar har gått bra. Nu har jag oljat in det med teakolja och det ser ut som nytt (nästan). Fint eller hur?

16 april 2009

Veckorna går fort...

..och imorgon är det fredag igen.
Maltes maskerad i söndags gick jättebra. Stålmannen, spindelmannen, Pippi, ett antal prinsessor, gladiatorer och Jack Sparrow (Malte) käkade hamburgare och marängsviss, fiskade fiskdamm och lekte och hade kul. Det var alltså lyckat.
I söndags em var vi iväg och tittade på plattor till trädgården, så just nu lutar det åt att det blir betongplattor 40*40 och som mur och kantsten en otumlad gårasten. Men inget är hugget i sten (haha) ännu, så vi får väl se om det hinner ändra sig innan det är dags för ett slutgiltigt beslut.
Imorgon blir det att städa bort påsken här hemma och Malte och jag ska träna på att cykla utan stödhjul. God natt och sov gott!

13 april 2009

Födelsedagsblommor & barnkalas


Jag får ju passa på att visa mina fina blommor jag fick när jag fyllde år. Så vart vi går i huset nu, så står det fina buketter och lyser upp.
Idag är det dags för maskerad här i huset, Malte ska äntligen ha sitt efterlängtade kalas. Så om några timmar kommer vi att invaderas av prinsessor, pirater och andra små roliga figurer:).Med andra ord är det nog hög tid att börja blåsa ballonger och samla krafter.

12 april 2009

Gårdagens påskbuffé

När vårt kompisgäng träffas äter vi alltid väldigt god mat. Igår var inget undantag!

11 april 2009

Vad är det för dag idag ?


Jo, det är min födelsedag. Så ett år till har passerat, men vilket år! Nytt hus, resan till Kreta med alla kompisar, nytt jobb för Leifs del, Agnes har börjat rida och Malte som lärt sig knäppa dragkedjan själv. Det ni;)! Hur som helst så blev jag väckt av familjen idag med sång och ett påskägg innehållande ett par nycklar och ute i garaget stog en vit fin cykel. Nu ska här cyklas minsann!
I eftermiddag blir det lammstek hos mormor och morfar och senare ikväll påskfest hos goda vänner. Så nu har jag precis gjort färdigt maten som vi ska ha med till buffén.

Rödbetspesto och couscouspaella.


Jag önskar er alla en riktigt glad och god påsk!

9 april 2009

Tjejförmiddag

Idag fick Malte gå till dagis fast han egentligen var ledig, anledningen var att det var påskfest. Det gjorde ju att Agnes och jag fick en riktig tjejförmiddag ihop. Vi åkte ner på stan och köpte blommor och lite grönsaker på torget. Även årets första jordgubbar åkte med i kassen hem. Dom smakade faktiskt jordgubbar, men var allt lite sura.
I somras tappade Agnes sitt ena örhänge och dagen efter när vi fick möjlighet att sätta tillbaka ett nytt hade hålet redan vuxit igen. Så ända sedan dess har hon gått med endast hål i ena örat, tills idag vill säga. Då gjorde vi slag i saken och tog hål igen. Efteråt blev det en fika på "kondis", snacka om tjejförmiddag!
Nu ska jag skjutsa Agnes till morfar, så får de åka och hämta upp Malte på dagis och mormor på jobbet. Barnen ska även sova hos mormor och morfar i natt. Själv ska jag åka och jobba. Så ha en bra början på påsken!

8 april 2009

Enkel onsdag!

Idag har det varit lite ombyte i familjen Augustsson. Pappa har varit ledig och mamma har jobbat, ombyte förnöjer, eller? Hur som helst åkte jag direkt till affären efter jobbet, hungrig och lite trött så blev det till kvällsmat ett alternativ som jag trodde att jag aldrig skulle köpa: ETT PIZZAKIT. Väldigt smidigt, på 20 min hade vi en god pizza med skinka, överbliven kyckling, banan och färsk annanas klar. Helt okey faktiskt, perfekt om det ska gå lite snabbt. Under tiden pizzan var i ugnen gjorde jag drinken till påskdagen då vi får gäster. Blanda alla ingredienser ( 2 pkt konc juice, 1 burk kokosmjölk och en "kvarte" vodka) i en plastburk, ställ i frysen. När det frusit (blir som sorbet), skopa upp i glas och fyll upp med fruktsoda. Det blir jättesmaskigt. Speciellt läskande på sommaren och bra att ha stående i frysen om man får oväntade gäster.
Leif har för en stund sedan åkt iväg till Öland för att spela golf i ett par dagar, så jag har lovar barnen lite mys. DVD och glass! Ha en bra kväll!

7 april 2009

Balkongen




Nu när det börjar bli varmt så börjar man ju känna en längtan att sitta ute. En av platserna som jag vill sitta och njuta på är vår balkong. Förra sommaren ägnade vi ingen tid alls åt den, men i år hoppas jag att vi ska hinna med det. Några sköna stolar/fåtöljer måste vi ha, lite blommor, några lycktor, ja lite mys helt enkelt. För på sommarkvällarna när solen går ner ska vi sitta där och mysa med våra vinglas, är det tänkt. Någon av de här stolarna skulle jag kunna tänka mig.

alternativ från Rusta

alternativ från Jula


Till stolen från Jula finns det även en pall, och stolen är omålad så det är ju bara att välja vilken färg man vill ha den i.

6 april 2009

Påsklov

Idag har vi påsklov här hemma. Men inga av barnen vill vara hemma med sin mamma, så hon får hitta på annat att pyssla med. Min stykbräda har inte sett så kul ut på ett bra tag, så idag passade jag på att piffa till den lite. Hade ett par av Agnes gamla gardiner liggande och vad kunde väl passa bättre än att använda dem till detta. Visst blev det lite skillnad, men undrar om det kommer att bli roligare att stryka! Jag har även passat på att möblera om lite i barnens rum och jag hoppas att de blir nöjda med hur det blev, för jag orkar inte ändra tillbaka;).

Fina tussilago som Agnes och en kompis kom hem med till mig.

4 april 2009

Isen smälter...

Nu på morgonen åkte barnen och jag (pappa jobbar) ut till mormor och morfar en sväng. Även att vi nästan bor på landet är det en alldeles speciell känsla att komma ut dit. Det är så himla vilsamt på någotvis, och en massa minnen kommer fram från när man var liten och farmor och farfar hade stugan. Man hoppas ju att mina barn kommer ha fina minnen från stugan när de blir större. Idag passade vi på att gå ner till sjön och kolla in isen som börjat smälta och även ta en fika på altanen i solen.

3 april 2009

Fredag och ett litet tips

Dagen idag har gått i lättjans tecken. Jag har suttit ute på trappan, i solen mer eller mindre hela dagen. Fantastiskt härligt. På fm var vår plattsättare Cliff här och fyllde i lite silikon i några fogar som släppt. Det var även ett par killar från kakelfirman här och tog lite kort som de ev ska använda i en katalog el broschyr. Det är ju kul att de tänkte på vårt hus i det sammanhanget.
Nu ikväll blev det god mat och en liten fredagsdrink, här kommer receptet för 2 drinkar:


1 granatäpple

3 cl sockerlag

6 cl vodka

8 cl färskpressad äppeljuice


1. Dela granatäpplet på mitten och ta ur kärnorna

2. Mosa kärnorna och sockerlagen med mudderpinne i en drinkshaker

3. Tillsätt vodka, äppeljuice,is och skaka ordentligt

4. Sila upp drinken i martiniglas och garnera med granatäppelkärnor

5. LÅT DIG VÄL SMAKA!


Inbjudan

Idag fick vi en rolig och lite annorlunda inbjudan på posten. Inbjudan gäller en helg i Juli. Så nu är det ju bara att hoppas att det är en helg som jag är ledig, så vi kan följa med.

2 april 2009

Påsken kommer närmare

Nu börjar påsksakerna smyga fram här i huset. På vår gamla skänk ställde jag fina hönan Agda, som kommer från min farmor och farfar (jag har mycket fina gamla saker där ifrån). I henne är det varje påsk alldeles fullt med godis, och jag är varje påsk lika orolig att barnen ska ta sönder henne när de plockar ut sina godbitar.Det är kanske korkat att ha henne som godisskål om man är så rädd om henne. Men det har ju blivit tradition nu och barnen blir ju större och förhoppningsvis försiktigare;).Nu ska jag sätta mig och skriva Maltes barnkalas inbjudningar sedan väntar jobbet.

1 april 2009

Maltes dag idag!!

För cirka en halvtimme sedan somnade en slagen födelsedagshjälte i soffan. Tidig väckning med sång och paket i sängen, kalas på dagis med glass och lite bus här hemma på gatan med kompisarna tar på krafterna.
En större fin blå cykel fick han av oss, så nu får vi springa kvarteret runt många varv misstänker jag. Det är bestämt att han ska lära sig cykla utan stödhjul, men det krävs ju som sagt en del av oss föräldrar. Pust och stön;) Ikväll blev det kvällsmat vald av Malte. Ungsgratinerad falukorv med potatismos och cola att dricka till. Är det födelsedag så är det!