31 augusti 2009

Måndag igen

Det känns som om veckorna bara består av måndagar och fredagar, kan inte fatta hur fort veckorna går. Idag är det en trött måndag iaf. Lördagen bestod ju av brännboll och fest hela dagen och efter det kommer det automatiskt träningsverk och trötthet efter någon dag. Men vi hade jättetrevligt hela dan. Tack Camilla och Jocke för att ni ordnade det här åt oss!
Ikväll sticker Leif iväg på kurs hela veckan, så nu krävs det lite planering här hemma. Tur att jag vet att det finns en del hjälp att få runt omkring mig, vad skulle man vara utan släkten?

28 augusti 2009

Shoppat igen


Igår kom Leif hem från jobbet med ett platt paket från Mio. I detta var vårt vägghängda skåp som vi beställde förra veckan och efter ca tre timmar hade vi fått ihop det och det hängde på väggen. Jag var lite rädd att det skulle se lite fjuttigt ut, men det blev alldeles lagom stort. Men vad är det med den närmande hösten som gör att man vill shoppa nya saker hem hela tiden?

Xynto med LEDbelysning.


Fredag idag igen då! Jag börjar jobba nu i em för att sedan vara ledig och vara på fest hela dagen imorgon. Grannstaden har Stadsfest, med massor artister och olika scener runt om i stan. Så dagen börjar hemma hos vänner med brännbollsturnering och mingel för att senare dra ner på stan och jazza loss.

Ha en trevlig helg!

27 augusti 2009

Kärlek.....

..vid första ögonkastet. Visst är den bara helt ljuvlig, den här lilla flodhästen från G.A.D.

26 augusti 2009

Studiebesök

Igår var vi på studiebesök på thoraxkliniken Linköping med jobbet. Ett fantastiskt spännande besök. Vi fick bla vara med på en kranskärlsoperation av hjärtat (via kamera, men ändå). Fatta att man kan operera i hjärtat, det är iof stannat och patienten syresätts vi en hjärtlungmaskin. Men det är så himla häftigt, snacka om att ha patientens liv i sina händer. Anledningen till att vi fick komma dit, är att vi i vissa fall får dessa patienter när de skickas tillbaka till sina hemsjukhus. Men som sagt, det är så spännande och kul att få hela bilden. Så vi åker gärna på fler studiebesök.

25 augusti 2009

Ny lampa

Jag har saknat en lampa till vårt lilla fönster i kontoret. Men häromdagen hittade jag en fin lampa på Anyhow.se. Jag kunde inget annat än att klicka hem den på en gång:).

Svårt att få en bra bild när det är mörkt.

24 augusti 2009

Mormorsrutor

Nu ligger den där i soffan, något liten kanske, men ändå. Jag menar ju min filt i virkade mormorsrutor som jag hållt på med hela det sista året. Trodde ju i min enfald att den skulle vara klar till förra julen, men så blev det ju inte;) Nu ska jag nog virka ett gäng rutor till och göra filten något längre, men den får allt pryda sin plats i soffan tills dessa är klara.



22 augusti 2009

Lördag


Idag tar vi det bara lugnt, gårdagskvällen hänger i;). Men vi cyklade ner till stan på fm och tog en fika. Passade även på att köpa lite kläder till mig själv. Jag brukar oftast ha med mig barnen när jag är på stan och provar kläder, så idag var det lite lyxigt att Leif var med, så jag kunde prova i lugn och ro och slippa bry mig om barnen.
Förresten så har vi bokat stuga inför vinterns semester. Vi hittade en jättefin stuga på blocket och när vi läser närmare i annonsen visar det sig att det var en gammal jobbarkompis till mig som ägde den. Liten värld man lever i! Så nu blir det till att åka skidor i Tänndalen v 7.


Fina små krukor som jag köpte på semestern.

21 augusti 2009

Fredag och fest

Första arbetsveckan till ända. Jag fick jobba en natt mer än vad jag skulle och Leif har haft långa dagar oxå, men i kväll är vi lediga. Så nu åker vi till farmor med barnen och åker själva på gårdsfest hos farbror Janne och Nina. Tyvärr regnar det men jag har hört ryktas om partytält. Leif ska jobba ett par timmar i baren (ränderna går aldrig ur)och då får jag väl vara en lite partymyra;)
Ha en bra kväll!

20 augusti 2009

Oj då!

Jag har jobbat natten som var, och när jag vaknade och gick ut vid lunch såg det ut så här i vår trädgård.



Jag är ledsen Leif, vet hur du slitit med att få ner torkvindan. Men det blir nog tyvärr att börja om med en alldeles ny vinda.

19 augusti 2009

Semester....igen?

Semestern är slut för i år, skolan och dagis har precis börjat och ute skiner solen och det är den varmaste dagen på länge. Vad gör jag då? Jo, då börjar jag leta efter en stuga, i ett bra skidområde som vi kan hyra när det är dags för vinterns skidsemester. Man ska vara ute i tid, eller hur;)?

I år blir det dock inte Idre, vi har bestämt oss för att prova något nytt.

18 augusti 2009

Gamla vanor

Första dan på jobbet avklarad, det känns som om man inte varit därifrån överhuvudtaget. Tyvärr är inte stämningen den allra bästa hos oss på jobbet just nu. Det beror på att vi nu till hösten ska få fasta scheman istället för att ha önskeschema (som vi haft i ca 5 år). Det känns som att man går bakåt i tiden istället för framåt. Skittråkigt är det :(.
Här hemma knallade Agnes iväg vi halv 8 idag, stora tjejen som börjar tvåan. Malte och jag gjorde som vi brukar när Agnes gått iväg. Frukost, lekte lite och åkte och handlade, för att sedan lämna på dagis. Alltså allt är som vanligt igen;).

16 augusti 2009

Slut på semestern för den här gången

Då har det gått 5 veckor, innan semestern drar igång känns det som en evighet, men så här dan innan jobbet drar igång kan man inte fatta var alla dagar tagit vägen. Men en hel del har vi ju hunnit med. Semester i Hunnebostrand, Halmstad och Göteborg, en helg på Öland och framför allt har vi ju hunnit med en hel del här hemma under sommaren.

Före

Efter

Insynsskydd

15 augusti 2009

En tur till Kina...

Idag var Leif ute på golfbanan och Agnes hos en kompis, så då passade Malte och jag på att följa med mormor och morfar på möbeljakt. Vi åkte till Sävsjö med siktet inställt på en fantastisk butik som säljer möbler från Kina. De allra vackraste skåp, byråer och bord mm. Butiken finns i det gamla stationshuset och namnet är Bazar. Klicka här och titta och njut av allt fint som finns i butiken. Mormor och morfar köpte ett jättevackert skåp, svart med röda dörrar och målade fjärilar. Själv fick jag med mig en fin taklampa att ha i allrummet där uppe. Kanske inte riktigt min stil egentligen, "den var allt lite hippie" som Leif sa när han skulle sätta upp den.


Här har vi precis ätit. Kycklingspett med sweet chili glace och ungsrostade grönsaker. Det var gott och ett säkert kort så här på lördags eftermiddagen. Något som inte var ett säkert kort var däremot desserten. Rabarber som kokas i socker och lite vittvin, sedan i ungsäker form med lite marshmallowsfluff på toppen och in i ugnen. Mmmm, men jag kan säga att det smakade mer.


Hör precis Agnes muttra något om att lampan sitter lite lågt, undrar om hon hörde när Leif muttrade det samma;)?

14 augusti 2009

Effektiva

Nu i ett par dagar har vi slitit hårt ute i trädgården, men nu är vi klara. ÄNTLIGEN! Leif var ju och hämtade hem mer sten och block till muren och vi hade tur att J var ledig och hemma. Så han kom på två röda och gjorde klar även den. Åh, vad jag gillar när det går så smidigt att få något fixat.




När vi var på handelsträdgården och köpte växterna hittade jag även det här fina marschallklotet (som jag tittat på innan), till halva priset mot vad man tar i designbutiker. Då var jag ju bara tvungen att slå till.
Mina kryddor som jag skulle ha andvänt hela sommaren i all matlagning, men som av någon anledning är som finast och har växt upp på allvar först nu. De får väl helt enkelt flytta med in nu när det kommer kyliga kvällar.

Jag har även varit runt i lite olika trädgårdar och hämtat hem lite växter. Hos mormor och morfar stog ju min pion från vår gamla trädgård, så nu är den planterad här i ett skyddat hörn. Den ser inte så mycket ut för världen just idag, men jag hoppas att den kommer blomma lika fint här som den gjorde på gamla stället. Var även hos gammelmorfar Kurt och grävde bort en bit av hans rabarberplanta. Den planterade jag sedan precis i tomtgräns så även grannen får nära och hämta lite när suget sätter in.

Nu väntar ett välförtjänt glas vin uppe på balkongen. Ha en bra helg!

Sista semesterdagarna

Nu är de sista semsterdagarna här, både jobbigt och lite skönt. Skönt att komma in i lite normala vanor igen och lite jobbigt att det är ett helt år till nästa sommar.

Här hemmma ska de sista dagarna ägnas åt att göra klart i trädgården. Igår var vi och köpte träd och prydnadsgräs att ha framför huset. Sedan var det bara att trotsa regnet och börja gräva och plantera. Vi blev klara med alltihop, men tyvärr så räckte inte sjöstenen att täcka med. Så nu är Leif och Malte iväg (tappat räkningen på vilken gång i ordningen) och hämtar hem en säck till och även några block till muren som vi köpte slut på innan semestern.






Färdigt resultat visas framåt kvällen.

11 augusti 2009

Göteborg


Helgen har vi tillbringat i Göteborg, och vilken helg vi haft. Sol, värme, bad, konsert och god mat på uteserveringar.


Agnes och moster Ako som har det gott på en uteservering.



Fredagen var Lisebergsdagen. Vädret var kanon, sol och varmt, lagom med folk och inte förlånga köer. Barnen åkte i princip hela tiden endast lite avbrott för glass och mat. Maltes favorit var Flumeride (tur att det var varmt så vi hann torka emellan gångerna), Agnes tyckte nog att Balder som gav det bästa kittlet i magen. Själva våga Leif och jag oss på Höjdskräcken, otroligt härlig.

Den 8 aug hade vi 11årig bröllopsdag och Leif överraskade med de allra finaste konsumrosor han kunde hitta;).

På söndag var det ju dags för själva meningen med vår resa, Madonnas konsert på Ullevi. Det var riktigt bra, kanske att man kunde sakna lite av hennes tidigare hits men det vi såg var helt ok. Madonna är ju helt fantastisk, 50 år och den energin på scenen, inte dåligt. Det var hur som helst en riktig show vi bjöds på där på Ullevi.



Agnes önskade sig en Madonna tröja, så nu går vi här hemma i likadana, mor och dotter.
Tyvärr slutade helgen med att vi fick bärga bort husvagnen pga ett trasigt hjullager. Risken fanns att hjulet skulle lossna och välta med hela ekipaget kändes så där. Tur att camping säsongen är slut för i år.







6 augusti 2009

Hos farfar

Igår var vi och hälsade på farfar och Tuula (eller "tjejen" som Malte säger). De bor ju en bit bort så det blir ju inte så ofta som vi träffas. Men igår blev det alltså av och vi hade en jättebra dag.



Till Agnes lycka har farfar och Tuula 2 st av de allra sötaste hundar som finns. Så nu står en liten hund högt på önskelistan inför julen;).

Barnen var dödströtta när vi satte oss i bilen för att åka hem igår kväll. Men farfar och Tuula, de somnade inte förrän vi var i Mjölby.

4 augusti 2009

Entré

Plattläggningen är i stort sett färdig, det fattas ännu några block i muren och sedan är det ju fixet med sjöstenen och växter kvar. Med växterna känner jag att jag behöver lite proffshjälp, vilka passar vår växtzon, hur stora blir de så småningom? Vi är väl ganska klara med att vi kommer att ha olika grässorter och inga blommor just här. Här kommer lite bilder på hur det just för tillfället ser ut vid entrén.



3 augusti 2009

Hemma igen

Då var vi hemma igen efter 14 dagar på vift. Rent vädermässigt har det ju inte varit sommarens bästa veckor precis, men vad skönt det är att vara ledig och åka och se lite annat. Första veckan var vi i Hunnebostrand, Bohuslän är ju fantastiskt vackert och barnen har ju jättekul med allt krabbfiske som blir och lek bland klipporna.




Andra veckan har vi varit i Halmstad. Det är ju verkliga kontraster, klippor ena veckan och längsta sandstranden nästa.



Nu kommer vi vara hemma ett par dagar, ja en tur och hälsa på farfar blir det såklart. Sedan till helgen åkar vi till Göteborg, då är det ju dags för Madonna konsert och barnen längtar till Liseberg naturligtvis.